Barça
Esports Barça 20/04/2013

El Barça busca fer útil el tràmit de Lliga contra el Llevant per arribar a to a Munic

La visita del conjunt granota al Camp Nou (20 h, Canal+Liga / GolT) servirà a Tito Vilanova per repartir descansos entre els futbolistes més fatigats i fer alguns experiments tàctics pensant en la Champions

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaA les portes de les semifinals de la Champions i amb la Lliga pràcticament tancada, el partit contra el Llevant d'aquest dissabte (20 h, Canal+Liga / GolT) fa més nosa que servei. El repte de Tito Vilanova i Jordi Roura és, justament, invertir les proporcions d'aquesta sensació i aprofitar l'enfrontament contra el conjunt granota per preparar el partit contra el Bayern Munic. I ho faran de dues maneres: amb descansos per als jugadors més fatigats i amb diverses proves tàctiques.

És segur que hi haurà rotacions i l'estat físic de certs futbolistes determinarà com es gestionen les energies de cara al Bayern. Jordi Alba i Iniesta, per exemple, van descansar contra el Saragossa i tot fa pensar que seran els titulars més contrastats que encarrilin el partit contra el Llevant. Això donaria descans a Alves i Xavi. Busquets, amb molèsties al pubis, i Messi, lesionat al bíceps femoral, no sortiran d'inici i serà Song i, segurament, Cesc, els que els reemplacin. Thiago, pletòric a la Romareda, tornarà a ser titular per intentar repetir la bona actuació i seguir creixent amb minuts de qualitat a Primera.

Els dubtes són a la línia defensiva i en atac. El cos tècnic disposa de sis jugadors per a quatre llocs al darrere: Alves, Montoya, Bartra, Piqué, Adriano i Alba. El Llevant ofereix un bon aparador per provar la parella de centrals que hagi de jugar a Munic, però també són minuts de desgast per als futbolistes, a tres dies del decisiu partit.

En atac, el dilema és idèntic: buscar confiança amb una titularitat o reservar forces per a dimarts. Villa, Pedro, Alexis i Tello són els aspirants a acompanyar Messi a Alemanya. L'estat de forma d'Alexis i Tello els facilita la recuperació, fet que podria tornar a deixar el canari i l'asturià a la banqueta.

Al bàndol granota, les combinacions són més senzilles: el tècnic, Juan Ignacio Martínez, va avisar durant la setmana que farà canvis després de la golejada encaixada contra el Deportivo (0-4) i va deixar fora de la convocatòria Juanlu, Karampelas, Lell i Dudka, mentre que perd Iborra per sanció.

stats