Futbol
Esports Barça 07/02/2012

L'Osca fa un comunicat per demanar al Barça que no li catalanitzi el nom

El club aragonès demana que es respecti el seu nom i critica que el Barça, a través dels seus mitjans de comunicació, s'hagi referit a l'entitat com a Osca i no SD Huesca

Ara
1 min

BarcelonaL'Osca està molt molesta amb el Barça perquè el club blaugrana ha catalanitzat el seu nom per referir-se al partit que els aragonesos van perdre contra el filial fa dos caps de setmana (4-2). El club aragonès no vol que se li digui Osca, com ha fet el Barça als seus mitjans de comunicació (web i Barça TV) i ha publicat un comunicat a la seva pàgina web per demanar al Barça que rectifiqui.

"La diversitat lingüística, cultural i geogràfica enriqueix un país. Compartim el desig per fomentar-los, conservar-los i difondre'ls –comença–. Alguns aspectes, duts a l'extrem, acaben en situacions injustes i poc ajustades al context real".

El club aragonès assegura que ells respecten el nom del Girona FC, el CE Sabadell o el Gimnàstic de Tarragona i no s'imaginen castellanitzar-los, "encara que aquesta sigui la llengua en què nosaltres ens expressem i desconeixem, desafortunadament, l'idioma català".

El comunicat segueix amb més exemples, com ara un hipotètic partit contra el Newcastle, a qui no anomenarien "Nou Castell", i critica que el Barça B es presentés com a visitant amb l'equipació blaugrana malgrat que l'equip local també vestia així en una ocasió a l'Alcoraz. El club aragonès exigeix, amb l'ajut de la Lliga de Futbol Professional, que es refereixi a ells com a SD Huesca i no SD Osca, perquè aquest club no existeix.

stats