Publicitat
Publicitat

MUNDIAL DE CLUBS

Cesc: "Si la pilota la tenim nosaltres, no hi ha Neymar"

Cesc Fàbregas encara una nova final. Després de brillar a la final d'un Mundial de seleccions amb una assistència de gol, el maresmenc ha parlat a la roda de premsa prèvia de la final de Yokohama

Cesc, que va descansar davant de l'Al-Sadd a les semifinals, admet que "aquest és un partit que em fa especial il·lusió, ja que és d'aquelles copes que mai saps si la podràs tornar a jugar. Això és gràcies a la feina feta pels meus companys la temporada passada, i jo rebo la feina feta per ells". El maresmenc ha admès que encara nota el cansament del canvi horari, però que "ara ja estem més acostumats als horaris, tot i que tenim tot tipus de nits, perquè no hi portem gaire temps, aquí. Però no hi ha excuses de cara a un partit tan important. Al final, les energies les traiem del cap, i nosaltres som forts. Cal jugar com sabem. Si seguim jugant plegats, confiant en nosaltres, tenim molt a dir".

Quan se li ha preguntat pel valor del Mundial, el català ha recordat que "ja vam veure el comiat dels aficionats al Santos. Per a ells és un partit molt important, però també ho és per a nosaltres. Volem portar aquell escut que marca els campions a la samarreta tota una temporada".

Neymar

Sobre Neymar, Cesc ha estat contundent: "No penso en Neymar, penso en el Santos. Neymar no és ningú sense la seva defensa, el porter... Ara, és ben cert que té unes capacitats tècniques increïbles, però no podem mirar només Neymar. Si nosaltres tenim la pilota, no hi ha Neymar. Cal ser fort en allò que és nostre. Pensem en nosaltres, no canviarem la nostra forma de pensar". Sobre si Neymar pot jugar al Barça, Cesc ha reconegut que "és jove, però no he vist gaire d'ell. Però sembla llest per jugar a qualsevol club del món. Ara, això no és un tema que em preocupi, demà és un enemic més que ens voldrà fer tres o quatre gols".

Cesc ha admès que no ha jugat mai cap partit oficial contra un equip brasiler i que espera un rival "tècnicament molt bo, ofensivament superdotat, que ens obligarà a fer una gran feina defensiva i dominar el partit. Que no ens facin contraatacs per pèrdues de pilota tontes".

Fàbregas també ha recordat que "la figura de Tito és molt important, ja que el vaig tenir al futbol base i sé que ell té molt a veure en la opinió que el míster té de mi, és clau perquè va demanar el meu fitxatge. Si estic aquí, en part és perquè ell sempre ha parlat bé de mi. Li agraeixo la feina, els valors que m'ha transmès".


Històries de superació esportiva

Més continguts de