Supercopa d'Europa
Esports Barça 26/08/2011

Pep Guardiola supera Johan Cruyff en títols al Barça

L'actual tècnic blaugrana suma 12 títols, un més dels que l'holandès va acumular durant l'era del Dream Team en vuit temporades

Marcel Sanromà
1 min
Pep Guardiola.

BarcelonaEl Barça s'ha adjudicat aquesta nit la seva quarta Supercopa Europea. Amb el títol, el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, supera en número de títols el seu mentor a les banquetes, Johan Cruyff.

Cruyff, que va entrenar el Barça entre 1988 i 1996 va sumar 11 títols en aquestes vuit temporades, mentre que, amb la Supercopa, Guardiola n'ha guanyat 12 des que es va fer càrrec de l'equip el 2008. És a dir, en quatre temporades, la meitat que l'holandès.

Fins ara, Guardiola només ha deixat escapar tres títols des que és entrenador blaugrana: dues Copes del Rei i una Lliga de Campions. En total, ara, el de Santpedor suma 3 Lligues, 2 Lligues de Campions, 3 Supercopes d'Espanya (la darrera, aconseguida la setmana passada), 2 Supercopes d'Europa, 1 Mundial de Clubs i 1 Copa del Rei.

A més, Guardiola és l'únic entrenador blaugrana que ha estat capaç d'aconseguir dues Lligues de Campions i el Mundial de Clubs (abans, Copa Intercontinental).

Com Guardiola, l'holandès va sumar sis títols diferents, però canviant el Mundial de Clubs per la Recopa d'Europa. En total, van ser 4 Lligues (aquí l'holandès encara supera Guardiola), 1 Lliga de Campions, 3 Supercopes d'Espanya, 1 Supercopa d'Europa, 1 Recopa i 1 Copa del Rei.

Després d'alumne i mestre ja queden, lluny, altres tècnics de la història del Barça, com Jack Greenwell, amb 8 títols en 8 temporades. Els mateixos que va aconseguir Fernando Daucik en 4, i el predecessor de Guardiola, Frank Rikjaard, que en va acumular 5 en el mateix número de temporades.

stats