Barça
Esports Barça 02/01/2012

TV3 presenta la història de Soufian, un nen que practica esports malgrat no tenir cames, i Messi

'Soufian: el nen que volia volar' narra la vida d'un nen que pateix la síndrome de Laurin-Sandrow, i va fer realitat el seu somni de conèixer Leo Messi

M. Molina
1 min
Leo Messi i Soufian, un nen que té la síndrome de Laurin-Sandrow

Sant Joan DespíTV3 ha emès el documental Soufian: el nen que volia volar. Es tracta de la història d'un nen que actualment cursa cinquè de primària i que pateix la síndrome de Laurin-Sandrow –una malaltia que produeix malformacions a l'aparell locomotor–, i a qui han amputat les cames, però que practica diversos esports (futbol, bàsquet amb cadira de rodes, bicicleta i natació), i que va fer realitat el seu somni de conèixer Leo Messi.

Tot plegat comença a principis de gener d'aquest 2012, quan l'equip del Hat Trick Barça de Televisió de Catalunya va rebre les imatges de Soufian, que havia pogut conèixer i saludar el crac blaugrana. A partir d'aquí, i com ha explicat el periodista Xavi Torres (un dels directors del film conjuntament amb Bernat Miró, Santi Padró i Jesús Muñoz), "teníem ganes de fer alguna cosa més".

El documental narra la història de Soufian, un nen que viu a Manlleu i que és d'origen marroquí; des que va sotmetre's a l'operació que li va amputar les cames fins a l'actualitat. El vídeo compta amb la participació de familiars, doctors i membres del seu entorn educatiu; a més de Leo Messi, que també s'ha implicat en aquesta narració, i que ha seguit de ben a prop l'evolució de Soufian.

TV3 tornarà a emetre per Esport3 el documental aquest dimarts (22.00).

stats