Barça
Esports Barça 02/02/2012

Thiago: "Aquest Barça ha aconseguit coses molt grans, és clar que hi hem de creure"

El migcampista del Barça és optimista sobre les opcions de l'equip de remuntar els punts que el Madrid li treu a la classificació i demana tranquil·litat, perquè el grup "està generant ocasions"

Natalia Arroyo
2 min
Thiago dribla Miguel, en l'acció del penal a Mestalla.

BarcelonaEn roda de premsa, Thiago Alcántara ha fet una crida a l'optimisme, dient que s'ha de confiar en l'equip perquè segueix "generant joc" malgrat que ara "la pilota no entri", perquè "ha demostrat que ha guanyat coses que cap altre club ha guanyat" i ha renunciat a jutjar la feina dels àrbitres.

"Els àrbitres molts cops s'equivoquen i molts cops encerten. No sóc ningú per jutjar-los", ha dit. "No s'hauria de parlar d'això després d'un partit. Hauríem de parlar de si hi ha hagut un bon regat, de si una jugada és bonica o no, però no dels àrbitres", ha comentat Thiago.

El blaugrana ha assegurat que no està preocupat pels últims resultats de l'equip perquè creu que s'està generant prou futbol i s'estan tenint ocasions. A Mestalla, el Barça va jugar bé, ha dit. "Però no vam materialitzar les ocasions, la pilota no va entrar".

Personalitzant en Messi, Thiago ha dit que "és un guanyador nat" i ho va demostrar "assumint la responsabilitat de xutar el penal". El migcampista, però, diu que "no hi ha dependència d'ell". "És el millor del món i el que fem és explotar les seves virtuts, com és lògic. Però aquest equip també té a Xavi i a molts altres grans futbolistes".

Thiago s'ha volgut sumar al discurs optimista de Guardiola i creu que l'equip és capaç de remuntar la diferència de punts amb el Reial Madrid. "Aquest Barça ha aconseguit coses molt grans, coses que cap altre equip ha aconseguit en la història del futbol. Hem de creure-hi".

Preguntat per si Puyol és, en aquests moments, més líder que mai dins el vestidor, Thiago ha reconegut que "té un caràcter que motiva l'equip" i que "és un jugador vital". De tota manera, segueix mantenint el mateix discurs que amb Messi. "No depenem d'un sol jugador. Ni de Messi, ni de Puyol, ni de cap altre".

Arribats a un punt decisiu de la temporada, el Barça faria bé ha de prioritzar el resultat per sobre de la brillantor del seu joc? "El nostre joc és de posició, però no sempre surt. Jo signo classificar-nos per la final de la Copa amb un futbol menys bonic i, després, guanyar la Champions fent una final jugant com ho vam fer [a Wembley]", ha dit Thiago.

stats