Barça
Esports Barça 15/01/2013

Tito, sobre el retorn de Guardiola: "El futbol necessita el millor entrenador del món en actiu"

L'entrenador del Barça adverteix que el partit contra el Màlaga de Copa no serà igual que el de Lliga, tot i que no creu que Pellegrini jugui a defensar-se

A.s.
3 min
Tito Vilanova va celebrar a la Rosaleda una primera volta sense perdre.

BarcelonaTito Vilanova ha fet una crida a l'afició del Barça perquè aquest dimecres vagi al Camp Nou a veure el partit de Copa contra el Màlaga: "Serà tard i farà fred, però és un partit de nivell Champions contra un Màlaga que juga molt bé a futbol, i a més Messi oferirà la quarta Pilota d'Or i seria bo que hi hagués molta gent a l'estadi".

El tècnic blaugrana adverteix que tot i l'exhibició de diumenge passat a la Rosaleda (1-3), "sabem que no serà un partit fàcil, i fins al partit contra nosaltres només els havien fet 13 gols, que són molt pocs".

Aquest partit, a més, no serà de Lliga, sinó de Copa: "A doble partit, qualsevol detall ho fa més difícil". I preguntat sobre si espera un Màlaga més defensiu que el de diumenge, Tito ha dit: "És normal que sempre que jugues una eliminatòria pensis que tens una tornada a casa, però coneixent Pellegrini, no crec que jugui ni té un equip per jugar a defensar-se".

Jugaran els suplents? "Tots aquests punts els hem aconseguit gràcies a tots els jugadors que hem fet servir, no els que estan jugant més últimament. Per jugar al nivell que es va jugar contra el Còrdova s'ha de ser molt bo, per això estic molt tranquil".

Rival a la Lliga

"El Madrid podria guanyar tots els partits de la segona volta, i nosaltres perdre tot l'avantatge, poden passar moltes coses, encara", ha respost prudent a la mateixa pregunta dels últims dies. De la mateixa manera, ha comentat amb certa ironia: "Si jo estigués a 18 punts del líder no estaria fent aquesta roda de premsa", insinuant que ja l'haurien fet fora.

Comparacions amb Guardiola

"Jo també em sento part important del que es va aconseguir del 2008 al 2012, per això no competeixo amb mi mateix", i ha afegit: "No crec que ningú es recordi de Guardiola ara, la gent està contenta de com han respost els jugadors amb la seva marxa. Aquells quatre anys seran recordats al Barça com el millor equip de la història."

El futur de Guardiola

"És una gran notícia per al futbol que Pep hagi descansat i vulgui tornar a entrenar, el futbol necessita el millor entrenador del món en actiu, i no tinc cap dubte que li anirà molt bé."

Àrbitres

"No crec que ningú posi en dubte els nostre mèrits, i Di Maria crec que ho va dir mig somrient. Cadascú que opini el que li sembli bé, no m'hi fico, tant me fa."

Elogis

"Fa anys que aquests jugadors estan acostumats als elogis i s'ha vist que no s'han deixat anar. I jo sé que les coses aquí canvien amb molta facilitat, i quan es perden tres partits arribaran les crítiques. Jo m'avaluo a mi mateix, no espero que ho feu vosaltres [premsa]."

Valdés

"Si el Barça té 4 Champions, tres són en gran part gràcies a Valdés. Entenc que se'n parli, però Víctor es vol quedar, i el club vol que es quedi. Amb 38 anys també podrà anar a tastar altres lligues, si vol."

La lesió de Villa

"Villa ve d'una lesió molt greu i necessitava temps per recuperar-se, va arribar a un bon nivell però va tenir unes molèsties contra l'Spartak i es va aturar la seva progressió. Però sempre que juga demostra que té molt gol."

Busquets

"Durant aquests anys, Busquets ha après moltes coses gràcies a la seva capacitat innata. Els premis depenen dels que voten, però l'important és que se senti valorat per nosaltres, i per mi és el millor migcampista del món."

stats