Barça
Esports Barça 22/10/2012

Tito: "Cap dels gols que vam encaixar contra el Dépor són culpa de la parella de centrals"

L'entrenador del Barça ha confirmat que els defenses Piqué, Alves i Puyol "no estaran disponibles" per al partit contra el Celtic, i ha restat importància a la quantitat de gols que ha encaixat l'equip

M. Molina
3 min
Tito Vilanova entra a la sala de premsa del Camp Nou

BarcelonTito Vilanova ha comparegut davant els mitjans de comunicació el dia abans de jugar contra el Celtic de Glasgow, i d'entrada ja ha confirmat que tres defenses lesionats, Piqué, Alves i Puyol, "no estaran disponibles per a aquest partit", tot i que s'ha mostrat més optimista de cara al cap de setmana. Això sí, sense dir noms.

L'entrenador del Barça ha reconegut que l'equip porta "tota la temporada amb problemes en defensa" per les lesions, però no ha volgut comparar aquest fet amb el nombre elevat de gols en contra que han encaixat els blaugranes aquesta temporada: "Si un analitza els 4 gols rebuts contra el Dépor veu que un és un penal que no existeix, l'altre un gol per l'escaire i un altre en pròpia porteria. És veritat que això fa que augmentin els gols en contra, però d'altra banda som també dels més golejadors de la Lliga".

En aquest aspecte, ha reiterat la capacitat golejadora dels seus jugadors (que han marcat 33 gols aquesta temporada) i considera que les dianes en contra no han d'allunyar el Barça dels seus objectius sempre que els seus homes segueixin marcant: "Treballem per intentar millorar en l'aspecte defensiu, però això sense que baixi la capacitat golejadora, perquè sense gols sí que ens allunyaríem dels objectius".

Tanmateix, el de Bellcaire d'Empordà ha vacil·lat davant el dubte de guanyar per 5 a 4 o per 1 a 0. "Prefereixo guanyar pel màxim nombre de gols sense que ens en marquin cap. Però tot i això, penso que tots els espectadors van gaudir del partit de dissabte. En qualsevol cas, jo vull guanyar", ha dit per tancar el tema.

El debat Song-Bartra

Marc Bartra encara no ha disputat cap minut aquesta temporada, però Vilanova ha reiterat la seva confiança en ell, a la vegada que ha assegurat que aquest fet no té res a veure amb la seva confiança en els jugadors de casa: "Nosaltres som un exemple mirant el planter, i a vegades juguem amb 5 de casa, o amb 10, i fins i tot algun dia jugarem amb 11. Però repeteixo que cadascú ha de fer el que consideri oportú".

Vilanova ha tornat a defensar la idea que Song jugui a l'eix de la defensa. "Quan se'l va fitxar ja es va pensar en aquesta possibilitat", i ha avalat la dupla de centrals del partit contra el Deportivo. "Cap dels quatre gols que vam encaixar va ser per culpa de la parella de centrals. Ni molt menys!".

D'altra banda, l'entrenador blaugrana ha tornat a avalar Leo Messi davant els mitjans internacionals: "Sabem que és un jugador únic i irrepetible. I ho va tornar a demostrar l'altre dia, després de jugar amb la selecció i d'un viatge tan llarg, i va marcar tres gols". Una valoració que arriba en ple debat sobre qui mereix guanyar la Pilota d'Or. "No crec que Messi sigui més favorit per aquests gols contra el Deportivo, però tampoc no vull fer campanya d'això. L'altre dia va fer una nova exhibició, i va demostrar que no hi ha cap altre jugador al món que sigui capaç de fer el que fa ell".

El Celtic, un rival perillós en el joc aeri

Sobre el partit d'aquest dimarts, ha valorat com espera trobar-se el seu rival: "Imaginem que el Celtic ens esperarà al darrere, però també hem de saber els perills que té, sobretot en les jugades de pilota aturada i en els contraatacs".

Tot i això, l'entrenador blaugrana destaca que més enllà d'això està inquiet per com respondran els seus homes a nivell físic: "La meva preocupació és recuperar els jugadors de cara al partit d'aquest dimarts, i més després de l'esforç que van haver de fer jugant tants minuts amb un home menys. A més, és la segona vegada que, tenint partit dimarts, juguem dissabte a les 10 i arribem a les cinc de la matinada a casa". D'altra banda, ha reconegut que una victòria contra els escocesos al Camp Nou aplanaria el camí per classificar-se per als vuitens de final, tot i ser prudent. "Queden quatre partits i encara poden passar moltes coses".

stats