Barça
Esports Barça 07/10/2012

Tito Vilanova: "Sabia que no ens havíem de tornar bojos anant a l'atac"

El tècnic del Barça ha viscut el tercer clàssic des que és el primer entrenador del Barça

M. Molina
2 min
José Mourinho i Tito Vilanova

BarcelonaTito Vilanova, l'entrenador del Barça, ha valorat positivament l'esforç dels seus jugadors durant el partit, i sobretot que no hagin perdut el cap pensant únicament en la victòria. "Si a principi de temporada ens haguessin proposat estar a vuit punts, hauríem firmat, però, és clar, un cop a vuit vols estar a onze". En aquest sentit, ha valorat la manera com els seus homes han gestionat els minuts: "Sabia que no ens havíem de tornar bojos, en tot moment sabia que tindríem alguna ocasió. Ha estat un partit molt disputat i ens han faltat jugadors molt titulars a l'equip".

Sobre el fet que Adriano jugui de central, ha explicat: "Vaig comentar aquesta possibilitat a l'equip tècnic i després vaig comentar-ho a Adriano divendres. Ho vam entrenar i ell em va dir que sí". "Tots sabem que el Madrid ens busca pilotes a l'esquena i sabem de la velocitat d'Adriano. Li agraeixo l'esforç que ha fet en un partit com aquest, com vull agrair al Gerard [Piqué] l'esforç per intentar arribar, tot i que no ha pogut ser", ha afegit.

De fet, sobre l'elecció de la parella de centrals, ha evitat qualsevol polèmica i ha dit que confia en tots: "Aquest partit és contra el Madrid i hi ha mecanismes que [a Adriano] encara li costen una mica. És un jugador ràpid en carrera, però li falta velocitat amb pilota controlada. Hi he donat moltes voltes, però penso que Adriano ha fet un gran partit. Segur que si hagués jugat Song també ho hauria fet bé. I sobre Bartra, ja ho he dit, ell també tindrà partits i minuts. Ara seria posar-lo en una situació que no li toca". En qualsevol cas, i fent referència a Montoya, ha destacat la bona adaptació que tenen els jugadors del filial. I un exemple és Montoya: "Una vegada més es demostra que els jugadors de baix, quan vénen a jugar, ho fan amb aquesta desimboltura tan impressionant".

Buscar els tres punts

Vilanova ha reiterat que estava "satisfet amb el rendiment dels jugadors i amb l'ambició d'intentar dominar i dur el pes del partit". Sobre això, ha justificat l'entrada d'Alexis: "L'he fet jugar per tenir més espais darrere ser, però han marcat tan ràpid que no n'hem pogut treure profit". En qualsevol cas, ha assegurat que per norma general "prefereixo arriscar i buscar els tres punts, sabent que en una contra ens poden guanyar, que no pas esperar al darrere".

El debat Messi-Cristiano

L'entrenador de Bellcaire d'Empordà també ha valorat l'actuació de Messi i de Cristiano Ronaldo. En el cas del tècnic blaugrana, ha continuat opinant que, actualment, Messi és el millor jugador. "Possiblement si Leo Messi no tingués la mateixa edat, Cristiano seria més reconegut a nivell de premis. Però ha tingut la sort o la desgràcia de coincidir amb ell".

stats