Publicitat
Publicitat

BARÇA

Tito Vilanova donarà nom al trofeu Maestrelli al millor entrenador europeu

Diego Simeone serà el primer que rep aquest guardó, ja que el tècnic de l'Atlètic de Madrid va ser escollit millor entrenador del 2013

El Trofeo Maestrelli, un premi que es lliura des del 1988 en homenatge a qui va ser jugador i entrenador italià Tommaso Maestrelli, ha volgut reconèixer la figura de Tito Vilanova i a partir d’aquest any el seu nom s’incorporarà al trofeu que designa el millor entrenador europeu de l’any. El primer entrenador que rebrà el premi 'Miglior Allenatore Europeo-Tito Vilanova' serà l’entrenador de l’Atlètic de Madrid Diego Simeone, escollit pel jurat com a millor entrenador europeu del 2013. L’acte de lliurament tindrà lloc a Pisa.

La relació de Tito Vilanova amb aquest premi es remunta al 2002, quan es va proclamar campió amb el cadet B de la Coppa Maestrelli, una competició internacional de futbol base que portava el mateix nom del premi i que es va disputar per darrera vegada la temporada 2011-12. Aprofitant aquesta vinculació, els organitzadors han volgut retre homenatge a la figura de Tito Vilanova per la seva qualitat humana i al mateix temps reconèixer la seva trajectòria com a entrenador, tant en l’àmbit del futbol formatiu com en el professional. Segons figura en les motivacions del premi, "els seus resultats van confirmar la seva devoció per l’excel·lència en el futbol i, com Maestrelli, va ser un guanyador però al mateix temps una persona lleial amb valors molt senzills i proper als seus jugadors".

El premi consta de dues categories. La de millor entrenador italià, que es lliura des del 1988 i a partir del 1997 la de millor entrenador europeu, distinció que han guanyat, entre d’altres, els extècnics del Barça Louis van Gaal (1997), Frank Rijkaard (2005) i Pep Guardiola (2009).

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT