Barça
Esports Barça 12/12/2012

Tito Vilanova: "Els jugadors sabien que, com a mínim, havien de córrer igual que els del Còrdova"

El tècnic del Barça ha parlat després del triomf al camp del Còrdova a la Copa del Rei i ha qualificat l'esfèrica amb què s'ha jugat el partit com "una pilota de platja"

M. Molina
2 min
Tito Vilanova, donant instruccions a Còrdova

BarcelonaTito Vilanova ha acabat el partit contra el Còrdova molt satisfet. I no només pel resultat, també per la manera com ha reaccionat l'equip en un camp difícil i contra un rival que ha jugat al 200%. "Els jugadors sabien que, com a mínim, havien de córrer igual que el Còrdova per guanyar", ha assegurat. Tot i que no ha volgut donar l'eliminatòria per sentenciada. "Un 0 a 2 fora de casa és un bon avantatge però també ens poden marcar 2 gols a la tornada".

Un partit en què l'entrenador ha situat –a diferència que contra l'Alabès– molts jugadors que habitualment juguen a la Lliga. "De l'equip que van treure contra el Betis ja en vam canviar sis jugadors respecte del partit anterior. El Còrdova és un equip que pressiona molt i sabíem que seria difícil. També és veritat que aquests jugadors han tingut descans, tant a la Copa contra l'Alabès i també a la Champions. Són jugadors acostumats a jugar un partit cada tres dies i estaven molt descansats", ha justificat.

Menció a part per a alguns noms propis, com Villa, Thiago o Messi. Del primer, tot i no veure porteria, Vilanova ha assegurat que ha fet una gran feina abans de ser substituït al minut 82: "Estic molt content de la feina de Villa aquesta nit. Ha donat el primer gol a Leo i després ha jugat molt bé a l'espai. Sí que és veritat que al final podia estar una mica més cansat, però sobretot he vist que amb el Còrdova jugant tant avançat, Tello podria fer mal a l'espai".

D'altra banda, el tècnic també ha parlat de Thiago, de qui ha dit que "ha estat a un molt bon nivell". "N'estem molt satisfets perquè venia de molts mesos parat per la lesió. És un jugador molt complet que quan necessites que aguanti la pilota o pressioni a dalt, ho fa. Ha fet un partit molt bo i ens ha ajudat molt", ha afegit.

Per acabar, Leo Messi, l'home dels rècords. "Està molt content després de pensar què li hauria pogut passar amb la lesió. Aquesta felicitat el fa córrer, marcar. I avui fins al minut 91 estava pressionant".

En canvi, l'entrenador ha restat importància a les lesions d'Alves –que li ha fet demanar el canvi– i Jordi Alba. "Alves tenia un cop molt fort al genoll i, en córrer malament, se li carregaven els bessons. Però en principi només és això. I Jordi Alba s'ha fet mal en caure", ha comentat.

La gespa i la pilota

Per acabar, Tito Vilanova s'ha referit -i molt enèrgicament– sobre la pilota del partit. L'entrenador del Barça s'ha mostrat comprensiu amb l'estat de la gespa "perquè és hivern" però no amb l'esfèrica del partit. "De la gespa no em queixo, perquè a l'hivern el camp acostuma a estar una mica pitjor. En canvi, sí que tinc queixa de la pilota. Crec que per jugar la Champions i la Lliga tenim una bona pilota, però per la Copa tenim una pilota de platja. No entenc perquè hem de jugar amb aquesta pilota".

stats