Barça
Esports Barça 04/05/2013

Tito Vilanova: "Fa la sensació que estem molt malament a nivell físic. I no és així"

El tècnic del Barça assegura que el partit contra el Betis no és una final "perquè encara queden partits" però que una victòria faria que l'equip esguitegés més "tranquil"

M. Molina
3 min
Tito Vilanova, durant la roda de premsa prèvia al partit contra el Betis

BarcelonaTito Vilanova ha estat contundent abans de jugar contra el Betis al Camp Nou, i ha assegurat que l'equip no té cap problema físic i que està a punt per encarar el tram final de temporada amb garanties. "Fa la sensació que estem molt malament físicament, i no és així", ha dit en referència a l'eliminatòria que els blaugranes van perdre contra el Bayern aquest dimecres. "Si els jugadors es lesionen i no poden entrenar i competir com toca, tot és més difícil. I si ho mires són molts. El Bayern va arribar amb tota la plantilla i quasi tot l'onze titular estava al camp. I això, quan estàs a aquest nivell, es nota".

Fet aquest aclariment, el tècnic ha intentat passar pàgina de l'eliminació i s'ha centrat en el partit de Lliga d'aquest diumenge, on el Barça pot fer un pas més cap al títol –i fins i tot guanyar-lo si el Reial Madrid no supera aquest dissabte el Valladolid–. "El partit de demà [diumenge] no és una final perquè ens queden 4 partits més però té molta importància, perquè ens permetria jugar els altres partits amb més tranquil·litat. Com abans puguem guanyar els punts que ens falten millor. A més juguem a casa, i volem donar una satisfacció a la nostra afició".

En una conferència de premsa que s'ha centrat més en l'estat dels jugadors i el futur de l'equip, l'entrenador ha llançat un missatge d'optimisme. "Ara venen setmanes llargues en què recuperarem gent. I sabem que ens queda per davant és la part maca. Ja firmaria tenir cada any aquesta possibilitat. Hem d'intentar guanyar aquesta Lliga i donar-li valor". Un títol que, ha reiterat, li és "igual" guanyar-la al Camp Nou o a domicili.

El Betis, un rival "atrevit"

Sobre el rival del diumenge, Vilanova ha lloat l'actitud del conjunt andalús: "El Betis sempre ha estat atrevit i ens ha complicat moltíssim, perquè va bé a l'espai. Fora de casa és dels que més gols a fet, i per tant no podem esperar un partit fàcil. Però crec que tant nosaltres com l'afició hem de jugar amb la il·lsuió de fer un pas més per aconseguir aquesta Lliga que vam perdre l'any passat"

Pendents de recuperar els lesionats

Sense Valdés, que és baixa per una fascitis plantar, l'equip està pendent de recuperar jugadors com Leo Messi i Sergio Busquets. "El Leo i el Sergio han entrenat avui (dissabte). Veurem demà (diumenge) com ho valoren els metges i com es troben ells, que en aquest cas és molt important. No és el mateix un entrenament amb espais reduïts que l'exigèngia dels 90 minuts".

Sobre el davanter argentí, Vilanova ha aclarit que la seva lesió no té res a veure amb l'exigència física d'aquesta temporada, i considera que és una circumstància de l'esport: "Messi ha tingut molt poques lesions aquests anys, i penso que aquesta temporada l'hem dosificat, perquè en alguns partits s'ha quedat a la banqueta. Ell es troba còmode jugant".

Sobre Puyol i Mascherano, dos jugadors de l'eix de la defensa que s'estan recuperant, l'entrenador desconeix quan estaran a punt per jugar, si bé intenta que sigui el més aviat possible. "Intentarem tenir Mascherano per la setmana vinent, però no és segur. Ja sabíem que era una lesió llarga. Dependrà de l'evolució".

La Copa Confederacions

Sobre aquest aspecte, i davant la Copa Confederacions que es disputa aquest estiu al Brasil, Vilanova ha comentat que el Barça "acceptarà" la decisió de la Federació de convocar uns jugadors o uns altres. "De totes maneres, els jugadors crec que no tenen capacitat de decidir si hi van o no", ha conclòs.

stats