Barça
Esports Barça 23/10/2012

Tito: "Ens hem marcat el quart gol en pròpia porteria. Fins i tot en això batrem un rècord"

L'entrenador del Barça considera que l'equip mereixia guanyar conta el Celtic, i ha assegurat que ja tenia planificat fer jugar Bartra de central des de feia uns dies

M. Molina
2 min
El tècnic del Barça, Tito Vilanova, durant el partit contra el Celtic al Camp Nou

BarcelonaTito Vilanova ho té clar, que l'equip mereixia guanyar el partit contra el Celtic però que el final ha estat molt just i la moneda podia caure per qualsevol costat. "Penso que molt abans hauríem d'haver aconseguit la victòria, perquè hem tingut una possessió altíssima i ocasions de gol, però ja vam avisar a la roda de premsa que aquest equip és perillós a la contra i en jugades a pilota aturada", ha dit el tècnic blaugrana.

"Hem d'estar contents que el resultat és positiu per part nostra, ja que haguéssim pogut empatar o perdre", explicava Vilanvoa, que ha lamentat la falta d'encert a la porteria rival i l'infortuni a l'àrea de Valdés. "Ens hem marcat el quart gol en pròpia porteria. Fins i tot en això batrem un rècord", ha afegit amb una barreja d'ironia i desesperació.

En qualsevol cas, Vilanova ha estat taxatiu quan ha dit que el Barça "no ha tingut sort" per haver marcat a l'últim minut, sinó "mala sort per no haver marcat abans" ja que l'equip ha tingut "un pal i moltes ocasions"

El tècnic de Bellcaire d'Empordà ha reiterat que "mai és fàcil quan un equip tan gran com aquest es tanca al darrera a defensar", i fins i tot ha dit que "algun jugador comenta que és avorrit". En qualsevol cas, ha aclarit per quin motiu ha decidit mantenir una defensa de quatre homes en comptes d'apostar pel 3-4-3: "No he passat a defensa de 3 perquè sabia que era un equip molt potent a la contra i era jugar-se-la. A més jugàvem d'alguna manera que no haguéssim canviat gran cosa, i com que creàvem ocasions, he preferit no fer-ho".

De cara a una possible classificació per als vuitens de la Champions, Vilanova ha dit que malgrat haver guanyat els tres primers partits de la fase de grups "res no és matemàtic". "Sabem que dels tres partits, guanyant-ne un estarem classificats. Però això no treu que el proper partit no anem a guanyar".

L'aposta per Marc Bartra

Vilanova ha explicat que confia fermament amb Marc Bartra, que li va confirmar fa uns dies que jugaria. I, de fet, ha volgut tancar qualsevol debat dient que si està al primer equip és perquè el tècnic "ho va decidir".

"Li vaig dir que jugaria fa uns dies, quan vaig saber que el Gerard (Piqué) no jugaria. Li vaig dir perquè és un jugador ràpid i que ens podia ajudar i estar al joc aeri. Si Marc Bartra està al primer equip és perquè ho vaig decidir jo, perquè el club tenia diners pe fitxar un central i vaig dir que s'ho estalviessin", ha comentat l'entrenador.

Però els moviments en defensa no han estat l'únic tema de la conferència de premsa posterior al partit. Vilanova també ha estat qüestionat pel fet de no tenir cap davanter alt per rematar pilotes en partits travats com aquest del Celtic. "La opció de jugar amb un davanter gran ja la vam comentar la temporada passada, a les semifinals contra el Chelsea. Aquell dia vam crear ocasions de sobra per guanyar l'eliminatòria, i avui, en un partit similar, també hem fet prou ocasions per guanyar", ha conclòs.

stats