BARÇA
Esports Barça 15/06/2012

Els homes que Tito Vilanova ja ha escollit per formar el cos tècnic

Jordi Roura serà l'ajudant del tècnic de Bellcaire de l'Empordà

Ara
2 min
Jordi Roura, ajudant de Tito Vilanova, durant la roda de premsa de presentació

BarcelonaDesprés de treballar amb una agenda amb diversos noms, Vilanova ha escollit com a segon entrenador el primer nom que va tenir al cap quan va ser escollit hereu de Guardiola: Jordi Roura (Llagostera, 1967). Vilanova ha explicat que "el cos tècnic no està definit del tot, però Roura serà el segon entrenador per molts motius. Un és que hi haurà molta feina per fer i necessito algú que faci la feina ràpid. Roura ja formava part de l'equip i sap com treballem. Necessito algú que treballi ràpid i ell s'ha criat aquí i sap com treballem". Roura i Altimira han fet acte de presència a la Sala París, ja que han signat els seus contractes.

Roura es va fer famós quan Johan Cruyff el va fer debutar amb el primer equip del Barça la temporada 1988/89. Llavors jugava de mig ofensiu o davanter. Va jugar 10 partits a Primera abans de marxar al Múrcia i el Figueres, a Segona A. Una lesió el va obligar a penjar les botes amb 25 anys. Roura va treballar d'observador al futbol base del Barça i després va ser a clubs com el Terrassa, on el va fitxar precisament Tito Vilanova. El 2007 es va incorporar a l'equip de 'scouters' del primer equip del Barça, coordinat per dos vells coneguts de Roura: Domènec Torrent (Santa Coloma de Farners, 1962) i Carles Planchart (Arbúcies, 1965). Aquests dos tècnics treballen plegats des del 2002 i són dues cares molt conegudes del futbol català, ja que van dirigir clubs com el Girona, el Palamós o el Palafrugell. Guardiola els va incorporar al seu equip tècnic l'any de Tercera Divisió i des de llavors coordinen el seguiment dels partits propis o dels rivals. Ells dos segueixen al cos tècnic.

Amb l'adéu del preparador físic Lorenzo Buenaventura assumeix més càrrec Aureli Altimira (Cardedeu, 1968). Altimira va ser jugador del Cardedeu abans de fitxar pel Barça quan era aleví, el 1980. Va jugar amb el Barça amateur i el Barça B abans de debutar amb el primer equip (dos partits), però no eren partits de Lliga. Com Vilanova i Roura, també va jugar després al Figueres, i va participar en aquella històrica promoció d'ascens a Primera al costat de l'actual tècnic blaugrana. Posteriorment, va jugar al Màlaga, el Manlleu, el Gavà i el Guíxols. Llicenciat per l'INEFC, es va incorporar al Barça com a preparador físic un cop es va retirar. Ha treballat sempre amb Guardiola, però ara assumeix més responsabilitat. Altimira incorpora al seu equip el lleidatà Edu Pons, que aquest any ha treballat amb el juvenil. Abans ho havia fet al Lleida, el Nàstic o l'Almeria.

El tècnic ha deixat clar que el cos tècnic encara no està definit, i un dels grans dubtes és encara qui serà el preparador dels porters, ja que Unzué marxa. Vilanova no hauria de fer gaires més canvis respecte al cos tècnic de Guardiola. Homes com Paco Seirul·lo i Francesc Cos haurien de seguir a l'equip de preparadors físics. És el mateix cas dels doctors Ricard Pruna i Daniel Medina, el delegat Carles Naval o els fisioterapeutes Roger Gironès, Jaume Munill, Emili Ricart i Juanjo Brau.

stats