BARÇA
Esports Barça 15/06/2012

Tito Vilanova: "Quan t'ofereixen el Barça i ets culer, no pots dir que no"

El nou tècnic del Barça ha estat presentat aquest divendres al matí després de signar per les properes dues temporades

Nuria García
2 min
Sandro Rosell i Tito Vilanova, durant la presentació del tècnic

BarcelonaEl nou tècnic del Barça, Tito Vilanova, ha fet aquest divendres al matí la seva primera roda de premsa com a tècnic del Barça després de signar el seu contracte amb el club per les properes dues temporades.

"Per a mi és un orgull que m'hagin escollit. Em fa molta il·lusió. Sé de la dificultat. El més normal és que t'ofereixin entrenar el Barça quan vens de mals resultats. A favor tinc els jugadors, que volen seguir demostrant que són els millors", ha afirmat Tito Vilanova, que ha afegit: "Si un avantatge tinc, és que he format part d'aquest equip que ha guanyat 14 títols". El nou tècnic blaugrana ha assegurat que "repetir aquests quatre anys és molt difícil" però ha comentat que l'equip no donarà "cap partit per perdut".

Vilanova ha explicat com va assabentar-se de la decisió del club de comptar amb ell i com va prendre la decisió: "Després del partit del Chelsea, el Pep em crida al seu despatx i em diu que necessita descansar. En aquell moment, em diu que possiblement el club em dirà de quedar-me l'equip. En un primer moment em sorprèn, perquè jo no havia escoltat mai això. A l'endemà, en una reunió amb el president i el director esportiu, en Pep diu que vol descansar i va ser llavors quan em oferir l'equip. Jo els vaig demanar pensar-m'ho, perquè jo també he tingut un desgast molt gran aquests anys i més venint de la situació personal de la que venia. Quan t'ofereixen el Barça i ets culer, no pots dir que no. Ho he agafat amb tota la il·lusió del món de tirar-ho endavant".

Sobre el fet d'haver signat per dues temporades, Vilanova ha dit que això li dóna "estabilitat al club", però que per a ell "no era prioritari" signar un contracte massa llarg. El tècnic ha dit que no variarà massa la forma de fer que ha portat el club fins ara: "Amb en Pep treballàvem molt units. Ell comunicava el missatge, però la majoria de decisions les compartíem. Ara, llavors, el que no faré serà fer coses diferents per tractar de diferenciar-me. He treballat cinc anys amb en Pep i no hem tingut mai una mala cara. Això no hi ha matrimoni que ho superi", ha dit Vilanova.

Respecte el seu cos tècnic, Vilanova ha assegurat que encara no el té definit al cent per cent. S'ha referit a Jordi Roura, que ara ocuparà el lloc que fins aquesta temporada ocupava ell: "Necessito que les feines que faci jo fins ara les faci algú que les faci ràpidament, que les sàpiga fer, que no li hagi d'ensenyar. Ell sap la feina que jo feia, s'ha criat en aquesta casa i sent jugador del primer equip, es va lesionar i es va retirar molt jove. Això també és una oportunitat per ell. Independentment de que sigui amic meu, si no fos vàlid, no estaria aquí", ha explicat.

"Jo vull ser entrenador del Barça. Estic convençut que el Pep també volia ser entrenador del Barça, però ell en les rodes de premsa, el seu missatge no deixava indiferent a ningú. Però vull ser entrenador del Barça, res més", ha assegurat.

stats