Barça

Toni Freixa, cessat com a secretari de la junta

Ho ha confirmat el portaveu del Barça, Manel Arroyo, després de la Junta. Tot i això, Freixa segueix com a directiu del club. El seu substitut és Jordi Moix

Toni Freixa deixa de ser, des d'aquest dilluns, el secretari de la Junta Directiva del Barça. Així ho ha confirmat Manel Arroyo, portaveu de la Junta, després de la reunió ordinària d'aquesta tarda. El seu substitut és Jordi Moix, que combinarà aquesta tasca amb la de directiu adscrit a l'Àrea Econòmica i de Patrimoni.

Arroyo ha explicat que "el president ha considerat oportú fer aquest canvi" per "la cohesió de la Junta". D'altra banda, encara queden per definir les funcions futures de Toni Freixa, que segueix com a directiu del club

El portaveu (que en el seu dia ja va substituir Freixa en aquesta tasca), ha aclarit que la voluntat de Freixa no era la de dimitir. "Ha dit que volia seguir formant part del grup". De fet, encara que hi hagi discrepàncies amb un directiu, el President no pot cessar-lo, d'acord amb els estatuts, i ha de ser el directiu qui presenti, si vol, la dimissió.

Freixa, que ja havia format part de la junta de Joan Laporta el 2003 (va dimitir quan també ho va fer Sandro Rosell), era un dels homes forts a la junta de l'expresident. Amb la seva dimissió i l'arribada de Bartomeu, el nou president el va cessar de la funció de portaveu (tot i que Manel Arroyo ha dit que es tractava d'un "canvi de funcions"), quedant únicament com a secretari. Ara, també abandona aquest càrrec.

"Optimisme" amb el Cas Neymar
D'altra banda, a la Junta Directiva també s'ha tractat el Cas Neymar, amb la visita de l'advocat Cristóbal Martell, el responsable de dur aquest tema. Manel Arroyo ha comentat que seguiran "treballant" perquè "passi al tribunal administratiu (actualment està per la via penal) i treballem perquè el Club deixi d'estar imputat, així com l'expresident Sandro Rosell.

El Barça, que presentarà un recurs en els propers dies, és optimista. "Tenim un gran marge per defensar les nostres posicions i postures. Estem en un cas d'interpretació i les possibles ombres que hi poguessin haver es van allunyant. Ho va demostrar la no imputació (de Bartomeu)", ha dit Arroyo.

En aquest punt, el portaveu ha afegit que el club ha provisionat 8 milions d'euros extra per fer front a possibles noves despeses relacionades amb aquest cas. "Així ens ho ha dit l'auditor, que havíem de ser prudents i fer aquesta provisió".

La prohibició de fitxar, al TAS
L'altre gran tema de la Junta ha estat el recurs que prepara el Barça per aconseguir que el TAS aixequi la sanció que l'impedeix fitxar fins al gener del 2015. "Els fonaments (de la sanció) que veníem reclamant fa dies (a la FIFA) van arribar el divendres de la setmana passada. Hi estem treballant. Tenim un marge important per aconseguir millorar la situació que tenim en aquests moments".