FESTA DEL RUGBI CATALÀ
Esports Barça 28/02/2011

El Barça i la USAP presenten la Festa del Rugbi Català

El 9 d'abril, la USAP s'enfrontarà al Toulon a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, en els quarts de final de la màxima competició europea, la Heineken Cup

Redacció
2 min

BarcelonaEls presidents del Barça i de l'equip de rugbi USAP, de Perpinyà, Sandro Rosell i Paul Gozé, respectivament, han presentat la Festa del Rugbi Català, que tindrà com a principal atracció el partit de quarts de final de la màxima competició europea, la Heineken Cup, entre la USAP i el Toulon, a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona.

El proper 9 d'abril, el rugbi prendrà la capital catalana amb un conjunt d'activitats al voltant d'aquest esport, amb el partit de la USAP com a punt central, que s'espera que atregui a la ciutat a prop de 20.000 seguidors de l'equip de Perpinyà i uns 8.000 del Toulon.

"Volem que sigui una festa de l'esport, del rugbi català, de tots els esports que tenim a can Barça", ha dit el president blaugrana, Sandro Rosell, que ha destacat així mateix la catalanitat que els dos clubs, Barça i USAP, representen "de forma claríssima i sense cap dubte".

En una roda de premsa al Camp Nou amb el president de la USAP, Paul Gozé, el president de la Federació Catalana de Rugbi, Ignasi Planas, i el responsable de les seccions no professionals del Barcelona, Ramon Cierco, Sandro Rosell ha ressaltat que activitats com aquesta "són les que fan que el Barça sigui més que un club".

I és que al seu parer, el club blaugrana "no només es dedica a participar en les competicions esportives, sinó a fer un altre tipus d'actes culturals, familiars, de catalanitat, com aquest".

Després de lamentar que l'escenari del partit no pugui ser el Camp Nou, a causa dels problemes per preservar el bon estat de la gespa, Rosell ha confiat que l'Estadi Olímpic Lluís Companys s'ompli en la seva totalitat d'aficionats catalans, per donar suport a la USAP , "un club molt especial al qual tenim un afecte de germans".

Tots dos clubs han signat un conveni de col·laboració en un acte en el qual el president de l'equip de Perpinyà ha volgut recordar que el primer document que demostra la tradicional relació entre ambdues institucions data de 1935. Per a aquesta "històrica" trobada, ja que és la cinquena que la USAP accedeix als quarts de final de la màxima competició europea, els aficionats culers tindran preferència per adquirir les entrades, i els preus oscil·laran entre 9 i 69 euros.

"Amb aquest partit trenquem alguns conceptes inexactes que volem deixar enrere, com parlar del rugbi com un esport minoritari. És un esport de masses a tot el món", ha subratllat Ignasi Planas, president de la Federació Catalana de Rugbi. Així mateix, l'artista català Jordi Alzaraz ha realitzat un cartell especial per al partit, en què es cantarà l'himne oficial de la USAP, la famosa cançó L'Estaca, de Lluís Llach, i s'homenatjarà el rugbi català, a més d'altres activitats.

stats