BARÇA

Vermaelen: "Vinc aquí segur de superar les lesions i jugar molts partits"

El jugador ha costat finalment 10 milions fixes i 8,8 en variables

El central flamenc, Thomas Vermaelen, ha dit que no "ha estat una difícil decisió" venir a Barcelona, ja que és un "somni" competir a diari amb els grans jugadors que té el Barça. El central arriba després d'una temporada amb 6 lesions a les files de l'Arsenal. "Passa a vegades en la carrera dels jugadors, vinc aquí segur de ser fort. Estic confiat dels metges d'aquí, de l'equip tècnic, per jugar molts partits", ha afegit. El futbolista ha reconegut que ha arrossegat problemes físics en els últims mesos –va patir una lesió al Mundial–, i que necessita entrenar fort per poder jugar 90 minuts. En aquest sentit, dilluns passarà unes proves mèdiques a la Ciutat Esportiva per saber quins són els passos a partir d'ara per a recuperar-se. Va lesionar-se contra Rússia al Mundial de Brasil i no ha pogut encara entrenar-se. Té un trencament muscular i al club preveuen que estigui unes dos setmanes fora dels terrenys de joc. Una data que demà dilluns es concretarà més després de les proves a què serà sotmès. "Sóc central, és la meva millor posició, però ocasionalment he jugat de lateral esquerre", ha dit.

"No serà una sorpresa per a mi", ha dit Vermaelen sobre la manera de jugar del Barça, un equip que els rivals esperen i busquen fer mal al contraatac i a través del joc aeri. "He parlat amb Luis Enrique per telèfon", ha explicat. El belga ha explicat la seva relació amb Luis Suárez, amb qui va coincidir a l'Ajax. No han parlat encara, però mantenen una bona relació.

El vicepresident esportiu, Jordi Mestre, ha explicat el cost de l'operació: 10 de fixes, cinc en variables en funció de rendiment i 3,8 en relació als èxits del Barça a la Lliga de Campions. "De calers en queden menys, però si el cos tècnic ens demana un jugador, en treure'm d'on puguem", ha dit el directiu.

El director esportiu, Andoni Zubizarreta, ha destacat que Vermaelen és un jugador "conegut" de llarga "trajectòria". "Ens donarà estabilitat", ha explicat el basc sobre els cinc anys de contracte que ha signat el flamenc: "És un jugador de rendiment immediat, quan es recuperi".

"Acostumat a sortir amb pilota controlada, amb moltes possibilitats des del punt de vista tàctic, acostumat a jugar amb metres a l'esquena", ha dit el basc sobre les qualitats del jugador flamenc. "Tenia ofertes molt importants per seguir la carrera en clubs molt importants i ha escollit el Barça, tenia ofertes d'alguns dels millors clubs del món", ha afegit Zubizarreta, qui creu que el Barça ha completat "una línia defensiva de gran nivell".

"Treballem en aquelles operacions que són reals i es poden executar", ha dit Zubizarreta sobre l'opció de Marquinhos, la prioritat de la direcció esportiva, però que no ha arribat per la intransigència del PSG a vendre. "Ni he tancat ni he obert el mercat de fitxatges", ha explicat el basc sobre les operacions pendents. "No tenim cap dubte del rendiment físic de Vermaelen, treballarem plegats, tenim el millor equip mèdic del món", ha dit Zubizarreta sobre les lesions del flamenc.