Barça
Esports Barça 24/01/2011

El Wall Street Journal es pregunta si aquest Barça és el millor equip de la història

Analitza les claus de l'èxit de l'equip actualment: les poques rotacions, la possessió de pilota exagerada i que té els jugadors ideals per aquest tipus de joc

Redacció
2 min
Jugadors del Barça celebrant un gol davant del Racing / EFE

BarcelonaLes lloances cap al joc d'un equip sempre són més valorades quan arriben de fora del seu país, i si parlant de futbol arriben d'un diari d'un país on aquest no és l'esport rei, encara més. Avui el diari "The Wall Street Journal" publica un extens reportatge on analitza el joc del Barça i es pregunta en veu alta si l'equip de Guardiola és el millor de la història: "I Barcelona soccer's greatest team ever?".

La periodista Gabrielle Marcotti comença parlant de les xifres fredes de la primera part de la lliga, i diu que si es fa la projecció a final de temporada, el Barça batria tots els rècords de puntuació (104 punts), de gols marcats (122) i del gols encaixats (21). A partir d'aquí, parla de l'elevat percentatge de possessió de pilota que té l'equip de Guardiola actualment (73%) quan diu que el més normal d'un equip fort contra un equip més dèbil és d'un 60% de possessió. La periodista també recorda que això no sempre és sinònim d'èxit, i posa com a exemple l'Inter de Mourinho del curs passat, que va guanyar la Champions amb un 45% de mitjana de possessió de la pilota. Però a l'hora diu que la possessió per al Barça de Guardiola és una arma letal per estabornir als contraris. A més, considera que la manera com juga el Barça és la ideal per al tipus de jugadors que té, creatius i undersized (baixets).

L'article fa dues consideracions més importants. Primera, que creu que Guardiola no podria fer funcionar el Manchester United o el Milan igual que ho fa amb el Barça perquè abans hauria de canviar la filosofia de l'equip i fins i tot hauria de canviar bona parts dels jugadors de l'equip anglès o itailà. És a dir, que considera que Guardiola és el tècnic ideal pel Barça, i viceversa. I la segona idea del reportatge és que si aquest any l'equip està excel·lent en el joc potser més i tot que en dos cursos anteriors és perquè el tècnic no fa tantes rotacions i està jugant els 80% dels partits de lliga amb els mateixos 11 jugadors.

stats