Reial Societat-Barça
Esports Barça 10/09/2011

Xabi Prieto: "Al nou tècnic li agrada sortir amb la pilota controlada i elaborar més el joc"

La Reial Societat és l'últim equip que va vèncer al Barça en partit oficial. El seu líder al camp, i segon capità, Xabi Prieto, en parla en una entrevista a l''ARA'

Albert Solé
4 min
Xabi Prieto, segon capità de la Real.

BarcelonaXabi Prieto (29-8-1983, Sant Sebastià) és el líder de la Reial Societat. Amb 28 anys i la maduresa justa per a un futbolista, el 10 donostiarra sap que no serà fàcil tornar a sorprendre al Barça 4 mesos després d'haver-ho fet la temporada passada. De fet, la Reial és l'últim equip que ha guanyat als de Guardiola en partit oficial.

p { margin-bottom: 0.21cm; } -Sabies que la Reial és l'últim equip que ha guanyat al Barça en partit oficial?

No, no n'era conscient, però si et pares a pensar-hi, és normal.

-A més, tothom les recorda les derrotes del Barça perquè darrerament es poden comptar amb els dits de la mà.

Està clar que en aquests moments és el millor equip del món i ha de passar alguna grossa perquè perdi un partit.

-Aquell partit a Anoeta de fa 4 mesos el vas tancar tu amb un gol de penal (2-1), imagino que el recordes bé?

Clar que me'n recordo. Per nosaltres aquell partit era molt important, ens estàvem jugant la permanència i era vital aconseguir un bon resultat, i a més ho vam aconseguir guanyant i remuntant el gol de Thiago.

-I més en un partit que quan comences la lliga mai comptes amb els 12 punts contra el Barça i el Madrid, no?

A priori aquests són sempre partits complicadíssims en els quals no hi tens res a perdre, i a vegades surten bons partits.

-A banda del vostre bon partit, sincerament, què us va afavorir més, que el partit estigués enmig de l'eliminatòria de semifinals de Champions, o que just abans el Madrid perdés a casa contra el Saragossa?

Home, segurament les dues coses van jugar al nostre favor, estar enmig dels dos partits amb el Madrid, i la derrota al Bernabéu d'abans. Però bé, nosaltres sabíem que ells venien a guanyar, i a més amb l'1-1 al marcador van anul·lar un gol a Milito per fora de joc que no era, i no ens va ser fàcil guanyar. Però és cert, les circumstàncies ens van ser favorables.

-El que sembla clar és que el partit de dissabte no tindrà res a veure amb aquell per totes les circumstàncies, com deies, que el van rodejar. D'entrada per vosaltres és millor enfrontar-vos al Barça ara que quan s'està jugant la Lliga, no?

En teoria sí, és tot just el segon partit, queda molta lliga per davant encara...Però tot i això sabem que el partit sí que s'assemblarà al de la temporada passada. Ells tindran molta possessió de la pilota, i nosaltres intentarem que no estiguin a gust, tancar-nos darrera i mirar d'aprofitar les poques oportunitats que tinguem.

-Teniu l'avantatge que Guardiola no sap encara com jugueu amb el nou míster i no us ha pogut estudiar com ho fa sempre amb tots els rivals.

Sí...però vaja, un equip com el Barça no canvia gaire en funció del rival. El Barça té el seu estil de joc i sap perfectament el que ha de fer.

-Vosaltres sí que heu notat la diferència amb el canvi de tècnic quant a la manera de jugar, o són similars Lasarte i Montanier?

Home, sí, hi ha matisos i Montanier està intentant modificar algunes coses. A ell li agrada sortir amb la pilota controlada i mirar d'elaborar més el joc.

-Què en penses de tot això que s'està dient de la Lliga de merda, cada cop més a l'estil de l'escocesa?

És clar que cada dia hi ha més diferència entre el Barça i el Madrid, i estaria bé que algun altre equip pogués lluitar per guanyar la Lliga també.

-Com se sent un noi de la casa com tu, que porta el 10 a l'esquena i és un referent per l'equip, a més del segon capità?

Jo sóc feliç. Jugo a l'equip de la meva ciutat, en el qual des que era petit havia somiat jugar, i ja fa 9 anys que sóc aquí. Estic molt còmode i molt il·lusionat en seguir millorant.

-Diuen que has desestimat ofertes millors econòmicament per seguir a Sant Sebastià. Aquest tipus de romanticismes ja no es porten al futbol actual, encara que és agraït que hi hagi gent com tu.

Bé, suposo que hi ha de tot, però en el meu cas ho tinc tot aquí. Em sento molt valorat i estimat a la Real, tinc la meva família i els meus amics, ho tinc tot aquí, i quan un està bé, per què canviar?

-Fa temps em van explicar una anècdota teva, que fa uns anys, quan acabaves de pujar al primer equip de la Reial, et vas trobar un jugador del Barça a la platja de la Contxa i hi vas anar a parlar. Ho recordes?

I tant, va ser Oleguer. Jo estava amb els meus amics i el vaig veure al meu costat i vam començar a parlar i vam estar molt bé.

-Sabies que ara està entrenant sense equip?

Doncs no, el feia a l'Ajax encara.

-Et sents pròxim a Oleguer en l'aspecte nacionalista?

Bé, potser. Cadascú té els seus pensaments, ell els ha declarat en públic i jo prefereixo reservar-me'ls per mi.

stats