Barça
Esports Barça 03/05/2011

Xavi, Puyol i Casillas, els únics supervivents de la semifinal de 2002, a banda de Karanka

Els dos blaugranes no van poder jugar el partit d'anada al Camp Nou (0-2) i el porter del Madrid llavors encara era un jove suplent de César Sánchez, igual que Karanka, que comptava poc per a Del Bosque

Albert Solé
1 min
Helguera i Zidane en una picabaralla amb Luis Enrique, Gabri, Xavi i Motta al 2002.

BarcelonaDels 36 jugadors convocats per part dels dos equips aquesta nit, només n'hi haurà tres que van viure sobre el camp l'última eliminatòria europea entre Barça i Madrid, la semifinal de la Lliga de Campions de 2002: Xavi Hernández, Carles Puyol i Iker Casillas.

Xavi (22 anys) i Puyol (24), per part del Barça, no van poder jugar el partit d'anada al Camp Nou (0-2): el de Terrassa estava sancionat i el central, lesionat. En canvi en la tornada al Bernabéu van ser titulars tots dos, però no van poder remuntar el resultat (1-1).

Per part del Madrid, l'únic supervivent d'aquella eliminatòria és el porter Iker Casillas. Ara, titular indiscutible i capità de la selecció espanyola: el 2002 Casillas era un jove de 20 anys que va viure els dos partits d'aquella semifinal des de la banqueta com a suplent de César Sánchez. A la final de Glasgow, però, es va convertir en protagonista per accident. A mig partit es va lesionar César (68'), Casillas va haver de sortir i va evitar l'empat del Bayer Leverkusen amb intervencions de molt mèrit, i el Madrid va guanyar la novena (2-1). Des d'aquell dia, a Casillas ningú li ha discutit la titularitat de la porteria blanca.

En canvi Aitor Karanka, avui segon entrenador del Madrid, aquell 2002 encara era jugador de l'equip blanc –va ser l'últim any al Madrid. En els dos partits de semifinals va ser suplent, i no va jugar cap minut, i en la final de Glasgow no va anar ni convocat.

stats