Barça
Esports Barça 21/04/2012

Xavi, el blaugrana amb més clàssics de la història

El migcampista de Terrassa suma aquest dissabte al vespre el seu clàssic número 32 davant l'etern rival, superant els 31 de Segarra

Ara
1 min

BarcelonaXavi Hernández juga aquest dissabte al Camp Nou el seu 32è clàssic com a titular i, de retruc, es converteix en el futbolista blaugrana de tota la història que més partits ha disputat davant el Reial Madrid. El migcampista de Terrassa suma el seu clàssic número 32 davant l'etern rival, superant els 31 de Segarra, amb el qual estava igualat des la Supercopa d'Espanya de l'estiu passat.

Des de la seva estrena en un clàssic el febrer del 2000 al Santiago Bernabéu –en un partit en què també van jugar Pep Guardiola i Carles Puyol–, Xavi suma davant el Reial Madrid 25 partits de Lliga davant l'equip madridista. L'egarenc, que l'any passat va obrir el 5-0 del Camp Nou amb un gol en els primers minuts, completa els seus 32 clàssics amb 3 de Copa del Rei, 3 de Lliga de Campions i 2 de Supercopa d'Espanya.

Malgrat els números que té Xavi de manera global, segons la web del Barça, l'egarenc no és el jugador que més clàssics ha viscut al Camp Nou. L'honor li correspon a Migueli i a Puyol, que amb el d'aquest dissabte l'iguala. Els dos han disputat 13 partits de la màxima rivalitat com a local. El Top 5 que es completa amb César (12), Rifé (11), Asensi (10) i Rexach (10).

stats