Barça
Esports Barça 07/12/2011

Xavi: "És un plaer futbolístic guanyar al Bernabéu, volem tornar a ser protagonistes"

El migcampista del Barça deixa clar que no sap quin serà el plantejament del Madrid, a qui veu "molt fort", però insisteix que el Barça "està bé" i que el partit al Bernabéu serà diferent a la dinàmica general de la temporada

Natalia Arroyo
2 min
Xavi en roda de premsa.

BarcelonaXavi Hernández ha assegurat que "passi el que passi, res no quedarà sentenciat" i insisteix en què "els clàssics no tenen res a veure amb la classificació ni amb com arriba un equip o l'altre". En qualsevol cas, el 6 del Barça confessa que "és un plaer futbolístic guanyar al Bernabéu" i que enguany l'equip tornarà a sortir a Madrid amb una actitud competitiva, "intentant ser protagonista", encara que els blancs semblin ara més perillosos. "El Madrid sí que és cert que arriba fort anímicament i físicament, potser arriben més en forma que en els altres anys, però en un clàssic pot passar qualsevol cosa".

El migcampista del Barça visualitza un partit igualat, en la línia dels partits de la Supercopa d'Espanya. "Imagino que el Madrid se sentirà fort i, jugant a casa, serà més valent que altres anys en què no em va agradar com va plantejar els partits". El que té segur Xavi és que el Barça "es centrarà en el seu joc i sortirà a guanyar al Bernabéu com ha fet sempre".

Xavi ha confessat que li agradaria que "es parlés només de futbol, perquè en els últims clàssics s'ha parlat més d'altres coses, d'àrbitres, de puntades de peu i això és una pena". I afegeix que aquest clàssic no és més transcendental que altres. "Cada any sembla que sigui el duel més important. No sé si aquest any és més difícil però a mi m'agraden els reptes i que la gent pensi que és un partit decisiu. M'agrada competir, anar al Bernabéu i gaudir del partit i tot el que l'envolta".

L'emotiu retorn de Tito

Xavi ha assegurat que l'equip no s'esperava que l'ajudant de Guardiola anés a entrenar i que ha sigut "la millor notícia de la temporada". "Ha sigut la millor sorpresa que podia rebre la plantilla, una motivació extra espectacular. Ens ha animat molt, ens ha fet un discurs perquè valorem la sort que tenim i el veiem molt bé, és un home molt fort, com l'Abidal".

La salut del planter

El de Terrassa ha confessat que en el duel de Champions contra el BATE de dimarts va gaudir molt del nivell exhibit pels joves del filial. "El nostre planter és una meravella i té una salut que és una garantia per al club. Per la gent de la casa, veure que es compta amb els joves i que juguen tant bé és un plaer. Vaig gaudir moltíssim veient com jugaven ahir des de la grada, tots ens ho vam passar d'allò més bé".

Pilota d'Or

Per a Xavi, no guanyar una Pilota d'Or en la seva carrera "no serà una decepció", perquè no és un somni que sentís quan era petit. "Somiava amb ser internacional, jugar al Barça, guanyar títols, però no això. Ser un dels nominats i anar a la gala ja és un èxit". I ha analitzat amb fredor el fet que el seu company de selecció, Iker Casillas, no l'hagi votat. "Imagino que ha sigut més polític que sentimental en la seva votació".

stats