Barça
Esports Barça 27/04/2012

Zubizarreta: "Per què Tito? Perquè representa el que és el Barça"

El director esportiu ha dit que des de l'octubre, quan Guardiola li va dir que meditava marxar, va pensar en Vilanova com a substitut. "Tito no és Pep, però el necessitem"

Ara
2 min
Zubizarreta saluda Guardiola, davant la mirada de Rosell DAVID RAMOS / GETTY

BarcelonaAndoni Zubizarreta, director esportiu del Barça, ha aclarit els motius pels quals el club blaugrana s'ha decantat per Tito Vilanova com a nou tècnic del primer equip. "Per què Tito? Perquè representa el que és el Barça. Necessitem la seva implicació, la personalitat de poder ser en aquest lloc. És evident que Tito Vilanova és diferent de Pep Guardiola, però el necessitem".

Zubizarreta també ha explicat com van anar els fets des que, a l'octubre, Guardiola va dir que estava pensant a no seguir com a entrenador blaugrana. "Al principi no volia creure'm la notícia. Però llavors un comença a treballar-hi". És així com, segons el director esportiu, es va arribar a la figura de Vilanova com a relleu. "En les moltes converses (amb Guardiola) ens ha dit que el més important és la idea: el joc i les característiques dels jugadors. Que siguin de casa, això per nosaltres és fonamental. Sempre hem dit que quan necessitem alguna cosa mirem què tenim a casa. I aquest és Tito".

"Des de dimecres que va confirmar que plegava, el que hem fet és treballar amb la primera opció. No perquè tinguéssim pressa, sinó perquè enteníem que era bo que el model tingués continuïtat. A més, perquè la directiva em va donar el vistiplau a la proposta de Tito Vilanova", comentava Zubi. També ha explicat com va comunicar la proposta de Vilanova: "No teníem cap dubte que aquest és un projecte llarg amb jugadors, idees, desitjos de continuar competint. No tenim cap dubte des d'aquest punt de vista, i una vegada vaig pensar que podia ser Tito, ho vaig comentar tant al Pep com al president. No sé la data, va ser cap al final de la temporada".

Tampoc no ha volgut desvelar l'organigrama esportiu: "Encara tenim títols per jugar, i després ja li donarem la litúrgia a tot plegat. No sé si és bo prendre i comunicar decisions ara mateix".

En qualsevol cas, ha reconegut que la tasca del nou tècnic no serà fàcil: "Pressió? Esclar que n'hi haurà, això és el Barça". Però ha aclarit que "aquest és un club que ha sigut exemple no només per aconseguir-ho, sinó també per la forma d'aconseguir-ho. I fins i tot per la forma de no fer-ho. I això, que ho veiem com una gran llosa, en el fons són coses del dia a dia. Ningú no et convida a la final, t'ho has de guanyar dia a dia. Ho ha dit el Pep, els jugadors han entrenat avui com unes bèsties. Això és el que hem de mantenir".

Elogi al model Guardiola

A banda del nou entrenador, Zubizarreta no ha dubtat a rendir homenatge al futbol del Barça durant els quatre últims anys: "El nom de Guardola serà allà per a qualsevol que analitzi el futbol del segle XXI. I encara ha d'escriure moltes pàgines a la vida. Quantes vegades ens han dit que al futbol estava tot inventat? Doncs no, el Pep ens ha demostrat que no és així".

stats