Barça
Esports Barça 03/04/2012

Una aficionada del Barça acusa la Policía Nacional de fer-la fora del Bernabéu amb una acusació falsa

Va passar durant el partit de Lliga contra el Madrid el 10 de desembre, quan va defensar que no retiressin una estelada d'una tercera persona, i la van acusar de "exhibir una bandera independentista incitant amb gestos obcens als aficionats locals"

A. Solé
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Marta Gelabert és una aficionada del Barça que el passat 10 de desembre estava a la grada del Santiago Bernabéu per veure el clàssic de Lliga, i la Polícia Nacional la va fer fora a la mitja part amb una acusació falsa –ha rebut una multa de 3.000 euros i la prohibició d'entrar en un recinte esportiu durant 6 mesos–, segons explica en una carta que podeu llegir a continuació. Aquesta aficionada busca testimonis per defensar la seva versió:

Voldria constatar i denunciar un abús de poder per part de la "Policia Nacional" que ha derivat en una notificació de sanció econòmica de 3.000 € i la prohibició de l'entrada en qualsevol recinte esportiu durant 6 mesos.

En el passat partit de futbol R.Madrid / Barça del 10 de Desembre del 2011 a l'estadi Santiago Bernabéu, em van fer fora del camp a la mitja part per defensar una senyera estelada, que no era la meva i que un Policia Nacional va decidir retirar d'allà on estava col·locada. El meu veí de seient va col·locar a l'inici del partit la senyera penjada d'una barana. Arribada la mitja part va anar a fer un entrepà a un dels bars de l'estadi. Dos agents de la Policia Nacional es van presentar allà on era per tal de retirar la senyera. Els hi vaig comentar que no feia falta que se l'emportessin, que jo la guardaria ja que era d'un altre, concretament el meu veí de localitat.

Sense saber encara què li va molestar de la meva actitud, em van fer sortir de la meva localitat, em van registrar de dalt a baix, em van regirar la bossa de mà que portava, es van anotar les meves dades personals, em van treure l'entrada i em van fer fora de l'estadi, sense donar-me cap explicació addicional a la de "bueno señorita no se queje tanto y cuando le llegue la multa la recurre".

El noi que era propietari de la senyera, una vegada va retornar a la seva localitat i li van explicar l'incident, va baixar tot seguit per informar a la Policia Nacional que la bandera era seva, i no pas de la sotasignat, però no li van fer ni cas i el van fer fora d'on estaven prenent-me les dades, tot davant una situació d'indignació i indefensió amb l'actitud prepotent i desproporcionada de la Policia.

Si ja em va deixar prou impotent el fet de que em fessin fora de l'estadi sense fer-me cap comentari sobre el motiu, a més a més haig de veure en la notificació rebuda de la Delegación del Gobierno de Madrid que em denuncien per: "Ud. porta y exhibe una bandera independentista catalana, en el interior del estadio, incitando con gestos obscenos a los aficionados locales", cito literalment, manifestació del tot falsa; simplement em vaig limitar a manifestar que l'incident podia quedar resolt amb el simple recolliment de la senyera, que jo m'encarregaria de guardar i lliurar al seu propietari. Ni més ni menys.

El problema és acreditar la realitat del que va succeir amb testimonis presencials, sense perjudici de si existeixen imatges filmades, sigui per TV, sigui per particulars que demostrin la meva versió.

stats