Barça

L’allargada ombra de Messi, el jugador omnipresent al Barça

El club nega que ell demani fitxatges, però admet que sempre se l’escolta

Quan Lionel Messi es va lesionar poc abans de l’inici de la competició oficial, una de les preocupacions dins de les oficines del club era per la gira que calia fer just pels Estats Units. Anteriorment, quan el departament comercial del Barça havia negociat gires, s’havia arribat a establir per contracte si ell hi seria o no. És a dir, una gira amb Messi es paga més bé que sense Messi. En aquest cas, però, el Barça va poder cobrar tot el que tenia previst perquè la baixa és per lesió, justificada. Però al contracte estava escrit que Messi havia de jugar, si no estava lesionat. Al Barça, avui en dia, la presència de Lionel Messi ho arriba a condicionar tot.

Aquest dijous, el diari El País informava que Messi podria marxar a finals d’aquesta temporada si vol, perquè el seu contracte ho permet. “Messi té un contracte per a quatre anys i abans de començar la temporada 2020-21 pot decidir personalment si vol continuar. És com Iniesta, Puyol o Xavi, que van tenir llibertat per decidir si volien seguir al Barça. Però vaja, el Leo és tan culer que no em fa patir. Espero que continuï fins al 2021 i més anys i tot”, va admetre Josep Maria Bartomeu en una entrevista a Barça TV divendres. Dins del club, però, tothom dona per fet que Messi no marxarà del club els pròxims anys, tot i que la decisió de l’argentí de tenir aquesta porta oberta s’entén com un senyal d’alerta: el Barça és la casa de Messi, però Messi vol guanyar-ho tot.

Cada cop que l’argentí parla, doncs, tothom escolta. Quan, igual com van fer altres jugadors, va comentar a la directiva que veuria amb bons ulls tornar a jugar amb Neymar, perquè plegats havien guanyat l’última Champions, les seves paraules es van considerar prou importants per sumar-se a la llista de motius per intentar fitxar el brasiler. “Messi no demana fitxatges, però opina”, diuen des del club. I Bartomeu, a la presentació de De Jong, ja va definir com un “mite” que l’argentí pot decidir fitxatges de futbolistes. Però fonts del club admeten que cada cop que cal prendre una decisió esportiva important, s’intenta saber què en pensa Messi. “Saber com ho veu no vol dir que decideixi ell. Però és el jugador franquícia i és interessant saber com veu les coses”, diuen des del club, on anteriorment ja es va intentar, per exemple, saber què pensava de Valverde o Paulinho. Al Barça recorden que no sempre s’acaben fent les coses tal com li hauria agradat a l’argentí, que per exemple hauria preferit Neymar a Griezmann. De fet, recorden que molts cops Messi descobreix fitxatges per la premsa. O que un dels noms que li hauria agradat més veure al Camp Nou, el del Kun Agüero, va ser descartat per la direcció esportiva per prioritzar Luis Suárez. Ara es veurà si el fet d’apadrinar Ansu Fati, representat pel germà de l’argentí, pesa o no en un Valverde que també va escoltar amb atenció les floretes de Messi cap a Arthur Melo fa un any.

Fonts del Barça expliquen que “ens preocuparia que Messi arribés a pensar que no hi ha projecte esportiu per guanyar. Cal evitar-ho, perquè ens interessa a tots”. La clau és fer cas del consell de Guardiola, que va dir que pel bé del Barça calia tenir content Messi, el jugador que apareix a tots els contractes. De patrocinadors o de gires. Tothom vol ser al costat de Messi.