BARÇA
Esports Barça 11/03/2013

Alves: "No hem perdut la màgia, hem perdut la fam de voler-nos menjar el rival. Hem de recuperar-la"

El lateral brasiler del Barça comenta l'actualitat blaugrana en dues entrevistes concedides a la web de la UEFA i al diari 'El Mundo'

Ara / Efe
2 min
Leo Messi parla amb Dani Alves a cau d'orella durant el partit de dimarts contra el Reial Madrid.

BarcelonaEl jugador brasiler del Barça Dani Alves ha reclamat als seus companys "estar units" per remuntar l'eliminatòria dels vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Milan i s'ha mostrat convençut d'aconseguir la "gesta" si l'equip blaugrana recupera el seu nivell habitual. En una entrevista publicada a la pàgina web de la UEFA, el lateral del Barça ha reconegut que el vestidor té "moltes ganes" de girar el 2-0 en contra que els blaugranes carreguen del partit d'anada disputat a San Siro.

"Veurem què passa dimarts: si som l'equip que s'ha guanyat el respecte arreu del món o si no som capaços d'estar al nostre nivell. Tenim confiança en l'equip i en els jugadors", ha assegurat. Per això, ha reclamat als seus companys que estiguin units per no quedar eliminats als vuitens de final de la màxima competició europea, cosa que no passa des de la temporada 2006-2007. "Si juguem al nostre nivell habitual, tenim opcions. Comptem amb futbolistes espectaculars, així que no crec que aquesta eliminatòria acabi fins que l'àrbitre xiuli el final. Tenim moltes ganes d'aconseguir aquesta gesta, i les grans gestes són per als grans equips", ha explicat.

"Quan aconseguim estar al nostre nivell, el Barça és un gran equip, però quan no ho estem, el Barça és un equip normal. Tot es redueix a nosaltres. Hem d'afrontar el partit com solem fer-ho. Si fem el mateix partit que a Milà, estem fora, però si estem units, tenim una possibilitat", ha confessat, i ha afegit, sobre l'absència del tècnic, Tito Vilanova: "Necessitem el nostre entrenador, necessitem les seves idees i necessitem que ens ajudi quan les coses es posin difícils. És com si Lionel Messi no fos a l'equip: quan treus un referent del teu equip, les coses van menys bé. Ho intentes fer tan bé com pots, però al final ho acabes notant", ha reconegut.

D'altra banda, en una entrevista al diari 'El Mundo', Alves també ha dit que el Barça "no ha perdut la màgia, ha perdut la intensitat que ens ha fet diferents a la resta, la fam de voler-nos menjar el rival. Aquestes ganes que abans teníem, ara no es noten, i això es contagia. Les coses bones es contagien i les no tan bones, també. Hem de recuperar tot això".

Preguntat per Messi, Alves ha explicat que potser l'argentí està "una mica més capcot" del que és habitual. "Durant els últims partits ha estat baix anímicament. Per què? No ho sé, no l'hi he preguntat. Només vull saber el que la gent comparteix amb mi. I si a algú no li interessa compartir aspectes de la seva vida, qui sóc jo per preguntar-l'hi? Penso que el que el diferencia de la resta és que té molta personalitat, i quan s'equivoca, ell hi insisteix", ha conclòs Alves.

stats