Barça
Esports Barça 04/08/2011

El Chivas infligeix el greuge més gran al futbol del Barça de Pep Guardiola

La derrota per 4-1 del Barcelona aquesta matinada a Miami davant del Chivas de Guadalajara és la derrota més important que ha protagonitzat conjunt català

Efe
3 min
Edgar Mejía, durant el partit contra el Barça.

BarcelonaLa derrota per 4-1 del Barcelona aquesta matinada a Miami davant del Chivas de Guadalajara, és el greuge més gran que ha protagonitzat el Barça de Josep Guardiola en els tres anys que fa que és responsable de la banqueta blaugrana.

Fins a aquesta matinada, l'equip català sota les ordres de Guardiola no havia rebut mai quadre gols, sí en canvi tres, en cinc partits, tots oficials.

El daltabaix contra el Chivas mexicà, que va arribar a marcar tres dels gols en només 12 minuts, no és el primer revés que rep aquesta pretemporada el Barcelona, després que va perdre en el primer partit de la gira nord-americana contra el Manchester United (2-1), a Washington.

Per l'entrenador barcelonista, el 4-1 "és un toc d'atenció" per a l'equip blaugrana, sotmès a una pretemporada d'esforç màxim com en les anteriors, però amb un calendari exigent en amistosos i en partits oficials (Supercopa d'Espanya i Europa).

El Barcelona prepara la pretemporada als Estats Units, i dissabte, a l'estat de Texas, encara jugarà el tercer i últim partit. Quan torni, tindrà programada la Copa de Catalunya, i el dia 14 d'agost jugarà al Bernabéu el partit d'anada de la Supercopa d'Espanya, mentre que a final de mes disputarà a partit únic la Supercopa d'Europa contra el Porto a Mònaco.

De fet, la preparació del F. C. Barcelona està molt condicionada a la Supercopa d'Espanya i al partit del dia 14, a causa del nou pols que l'espera contra l'entitat madridista, després dels cinc partits que van disputar la temporada passada (dos partits de Lliga, dos de Lliga de Campions i la final de la Copa del Rei).

Precisament al Santiago Bernabéu va ser on el F. C. Barcelona va encaixar, abans del 4-1 contra el Chivas, la seva última golejada per quatre gols en contra, encara que aquesta derrota va ser el 7 de maig del 2008, quan l'holandès Frank Rijkaard n'era el tècnic.

L'holandès va dirigir dos partits més i el van acomiadar després de dos anys sense títols i per la falta de control que va tenir al vestidor, fins al punt que, precisament per al partit contra el Madrid, jugadors com Deco i Eto'o van forçar una groga en el partit anterior per no haver de viatjar al Bernabéu, on es van estalviar la golejada i haver de fer el passadís de campió de Lliga.

En la temporada següent, Pep Guardiola va armar un equip gairebé invencible que al final va fer història amb un triplet mai vist per un equip de la Lliga (Lliga, Copa del Rei i Lliga de Campions). Malgrat el desenllaç final que l'esperava, l'arrencada va comptar amb una golejada inesperada contra el feble Sant Andreu a la final de la Copa de Catalunya (3-1).

Aquell partit, que es va disputar a la localitat tarragonina de Sant Carles de la Ràpita, va suposar gairebé un problema d'ordre públic, després que Guardiola no va formar un equip de gala i es va basar en el filial, fet que va molestar tant els organitzadors com la Federació Catalana de Futbol.

Aquella va ser la primera vegada que el Barça de Guardiola va rebre una golejada per un 3-1, un 9 de setembre del 2008, i no va ser fins vuit mesos després que el conjunt català no va tornar a encaixar una altra vegada tres gols, en el 3-3 contra el Vila-real al Camp Nou, on una victòria hauria donat el títol de Lliga al Barça, que es va concretar la jornada següent.

En la segona temporada de Guardiola, només una vegada l'equip català va rebre tres gols, en l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions contra l'Inter, resultat que finalment va sentenciar els blaugranes, que en la tornada van guanyar 1-0 i van ser eliminats.

La temporada passada, el Barça només va encaixar dues vegades tres gols en contra. La primera va arribar en la pretemporada, quan un Barça sense els seus vuit internacionals espanyols va perdre en l'anada de la Supercopa d'Espanya per 3-1 contra el Sevilla. El segon revés amb tres gols en contra va ser en la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei contra el Betis (3-1), però en l'anada el Barça havia golejat per 5-0.

stats