Barça
Esports Barça 26/07/2013

Andoni Zubizarreta: "La idea del Barça no es discuteix, es desenvolupa, s'expandeix"

El director esportiu ha parlat del que implica l'arribada d'un entrenador de fora

Albert Llimós
2 min

BarcelonaAndoni Zubizarreta ha estat l'encarregat d'explicar el procés de negociació amb Gerardo 'Tata' Martino. "Dimarts, Sandro em va comunicar la situació de salut de Tito, ja era tard, a la nit, des d'aquell moment comences a treballar amb aquelles possibilitats que sorgeixen. Les primeres 24 hores del procés de cerca d'un entrenador sempre acabaven amb la cara de Tito, era un bucle". Les converses van començar la setmana passada i van ser "ràpides", segons Bartomeu. "Intentem veure'ns però no ho aconseguim per qüestions operatives, però hem consumit moltes hores de telèfon", ha detallat Zubizarreta. "Busques encaixar tot allò que sigui millor per a l'equip, respectar l'espai que ens demanava Tito, la concreció va ser ràpida, vam posar-ho sobre de la taula amb el president i Josep Maria Bartomeu, i la reunió va durar una hora i mitja, no més", ha detallat el basc. "Ni a mi m'agrada substituir Pep ni a mi m'agrada substituir Tito", ha afegit el director esportiu, que ha detallat també que "emocionalment, anímicament" suplir Vilanova ha estat més difícil.

El director esportiu ha parlat del que implica l'arribada d'un entrenador de fora. "La idea del Barça no es discuteix, es desenvolupa, s'expandeix. El futbol és un esport universal, el Barça en els últims sis anys ha fet una aportació molt gran. El futbol creix des de la mescla, des de compartir". Zubizarreta ha dit que el que l'ha sorprès més de Martino durant les llargues converses que han mantingut ha estat la capacitat d"escoltar i aprendre".

Josep Maria Bartomeu ha començat l'acte mostrant el suport a Galícia i a les famílies de les víctimes per l'accident ferroviari d'aquest dimecres. "Expressar el condol per les víctimes de Santiago de Compostel·la". Bartomeu també s'ha referit a Tito Vilanova. "Fem un acte per una circumstància que no volíem, una forta abraçada a Tito Vilanova". També s'hi va referir, Andoni Zubizarreta, buscant un símil futbolístic amb la situació de l'extècnic blaugrana. "Està guanyant el partit més important de la seva vida".

stats