LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 05/04/2012

L'àrbitre del Chelsea-Barça del 2009 assegura que encara rep amenaces per correu

Tom Henning Ovrebo assegura al diari 'The Guardian' que no deixa que aquesta situació l'afecti i comenta que veurà els dos partits de semifinals de la Lliga de Campions entre el Chelsea i el Barça

Efe
2 min

OsloL'àrbitre noruec Tom Henning Ovrebo encara rep correus amb amenaces d'aficionats del Chelsea pel seu arbitratge en la semifinal de la Lliga de Campions que els anglesos van perdre contra el Barça el 2009, segons ha admès aquest dijous al diari britànic 'The Guardian'.

Els 'blues' s'enfrontaran el pròxim 18 d'abril contra els blaugranes en una semifinal que reeditarà el controvertit xoc de fa tres temporades, en què un gol d'Andrés Iniesta en l'últim moment va deixar fora el conjunt de Stamford Bridge. En aquella ocasió, els anglesos van reclamar fins a quatre penals que l'àrbitre no va concedir, i dos jugadors londinencs, l'ivorià Didier Drogba i el portuguès José Bosingwa, van rebre sancions de quatre i tres partits, respectivament, per increpar furiosos el col·legiat després del xiulet final.

Després d'aquella jornada, Ovrebo, que actualment té 45 anys, va rebre diverses amenaces a través del correu electrònic, i assegura que encara rep algunes missives "abusives". "Encara dura. Rebo entre tres i quatre correus d'aficionats del Chelsea cada any", ha assenyalat el col·legiat, que resideix a Oslo i continua arbitrant en la Primera Divisió noruega.

"No és una cosa agradable, però tampoc res gaire seriós. No deixo que m'afecti ni a mi ni a la meva família. La veritat és que ells no en saben gaire d'això perquè no els ensenyo els correus", ha explicat Ovrebo, pare de quatre fills, que també exerceix de psicòleg.

El noruec es va retirar de l'arbitratge internacional el maig de 2010, un any després de la trobada entre el Chelsea i el Barça en què, segons admet, va cometre alguns errors. "Mirant cap enrere, hi ha certes coses que hauria d'haver fet d'una altra manera. Vaig aprendre molt d'aquella experiència", ha afirmat el col·legiat, que ha subratllat que "tots els àrbitres tenen els seus bons i els seus mals partits, moments en què ho fan bé, i d'altres en què no tan bé".

Ovrebo ha destacat que l'experiència a Stamford Bridge va "enterbolir" el seu "amor pel futbol", i que ara veu menys partits per televisió que abans.

Tot i això, l'àrbitre assegura que veurà la propera semifinal entre els anglesos i els blaugranes: "Malgrat tot el que va passar, adoro la Lliga de Campions, especialment els grans partits que es juguen en les últimes fases del torneig, i aquest, definitivament, és un d'ells", ha assenyalat.

stats