Barça
Esports Barça 25/04/2012

"L'art va ser derrotat", assegura la premsa brasilera

L'empat que el Barça va cedir contra el Chelsea i que el va deixar per fora de la final de la Lliga dels Campions va representar la victòria del futbol de resultats sobre el futbol art, segons la premsa brasilera

Efe
2 min

Rio de JaneiroEls diaris del Brasil consideren que, tot i que el Barça va ser molt superior i va demostrar la seva condició d'un dels millors del món, el Chelsea va ser més pragmàtic i aguerrit, i, amb una estratègia defensiva, va aconseguir el seu objectiu.

"L'art va ser derrotat", "La caiguda del Barça", "Barcelona s'ensorra", "El exinvencible", "L'espectacle va acabar" i "Chelsea, amb 10, va destronar el Barça" van ser alguns dels titulars dels diaris brasilers aquest dimecres.

"Una altra vegada, el Barça repeteix la destinació dels equips fantàstics derrotats pel pragmatisme dels seus adversaris", segons el diari esportiu 'Lance'. "Trenta anys després la ciutat de Barcelona va veure el futbol-art ser vençut per un equip esforçat i ben aplicat defensivament. El 2-2 d'ahir va decretar que el millor equip del món no estarà en el joc més esperat de l'any", segons 'Lance'. Per al diari esportiu, l'argentí Lionel Messi, en desaprofitar un penal, va demostrar que és humà i que també s'equivoca, però "serà injust qui ho critiqui".

Per al diari 'O Globo', el "futbol pot ser cruel" ja que el Barça va dominar completament el partit però va ser eliminat de la Lliga dels Campions al cedir un empat. Tot i això, afegeix, "el Barça segueix sent el millor equip del món i Messi el millor jugador del planeta".

"Semblava un malson. L'astre Messi va fallar un penal i va jugar malament, o almenys molt per sota del nivell a què va acostumar als seus seguidors, i el Barça va ser eliminat dins del Camp Nou per un Chelsea amb un jugador a menys i clarament inferior, però aguerrit", segons el diari Folha de Sao Paulo.

"Per a aquells que admiren el futbol bonic, ben jugat i ofensiu va ser una desesperació veure el Barça martellejar el Chelsea per 90 minuts i acabar el partit fora de la Lliga de Campions", segons el diari O Estat de Sao Paulo. Per a aquest diari, el d'ahir va ser de nou un partit en què només un equip va jugar, ja que el seu rival va ser molt defensiu.

stats