Barça

Una associació de socis del Barça demana una acció de responsabilitat també contra Joan Gaspart

Vicenç Pla, el soci que va demandar Laporta pels avals, forma part d'aquest grup que pretén forçar una assemblea extraordinària per votar una nova acció social

L'Associació de Defensa dels Drets dels Socis i Sòcies del FC Barcelona ha anunciat aquest matí el seu propòsit de forçar la convocatòria d'una assemblea extraordinària per votar la conveniència d'iniciar una altra acció de responsabilitat social, aquesta vegada contra l'expresident Joan Gaspart.

Aquest grup de socis, el mateix que va donar suport a la moció de censura contra l'expresident Joan Laporta el 2008, i la demanda contra ell i la seva junta directiva perquè avalessin les pèrdues acumulades en el seu primer mandat, atribueixen a Gaspart 100 dels 164 milions d'euros de dèficit amb què el Barça va tancar l'exercici 2002-03. "D'aquests 164 milions de pèrdues, el jutge va determinar que 100 corresponen al mandat de Gaspart i els altres 64 són pèrdues imputables a la junta de Laporta, que va tancar aquest exercici en aquests primers vuit dies de mandat de 2003", ha explicat Manuel Piñeiro , auditor de comptes d'aquesta associació de socis barcelonistes.

En l'última assemblea de compromissaris, el vicepresident de l'Associació de Defensa dels Drets dels Socis i Sòcies del FC Barcelona, Robert Blanch, ja va demanar a la junta que ara presideix Sandro Rosell que es convoqués una assemblea extraordinària per debatre sobre la conveniència d'iniciar noves accions de responsabilitat social. Aquestes accions han d'anar dirigides, al seu entendre, contra Gaspart, Enric Reina, que es va posar al capdavant del club quan el primer va dimitir, i el mateix Laporta, com a successor de l'anterior en el càrrec. Llavors, la junta no va atendre la petició de Blanch, al·legant que aquest assumpte no era en l'ordre del dia de l'assemblea de compromissaris de 2011, i que ja s'havia debatut en l'assemblea general de l'any anterior.

De fet, en aquella assemblea del 2010, els socis compromissaris ja van votar a favor d'iniciar l'acció de responsabilitat contra Laporta i la seva junta directiva per les pèrdues acumulades en el seu primer mandat. Una demanda civil que s'està tramitant en els jutjats des de fa mesos. No obstant això, aquesta associació de socis considera que l'article 322.5 del Codi Civil català permet als assistents a una assemblea sol·licitar que se'n convoqui una altra d'extraordinària per votar sobre una acció de responsabilitat sense que aquest punt sigui necessàriament en l'ordre del dia.

"Els nostres advocats es reuniran amb la directiva per fer-ho saber i requerir-li que convoqui una assemblea extraordinària", ha avançat Blanch, que està disposat a impugnar en els jutjats l'acta de la passada assemblea general de compromissaris si l'actual junta no accepta la seva petició, i fins i tot a iniciar la recollida de firmes entre els socis per forçar aquesta convocatòria per via estatutària.

Des de l'Associació de Defensa dels Drets dels Socis i Sòcies del FC Barcelona s'insisteix que totes les accions legals que duen a terme des de fa anys tenen com a únic objectiu vetllar per la bona gestió del club. "La gent sempre pregunta quins interessos hi ha darrere de nosaltres. No els entra al cap que un grup de socis del Barça, amb l'únic interès de vetllar pels seus drets, pugui posar contra les cordes una junta directiva, però és així" , ha conclòs Piñeiro.