Barça
Esports Barça 01/06/2011

Puyol és operat amb èxit del genoll i tornarà a jugar "quan se senti bé"

Els doctors Ramon Cugat i Ricard Pruna han explicat en roda de premsa els detalls de la intervenció a la qual s'ha sotmès avui el capità del Barça, que ha consistit en "extreure un cos lliure" que Puyol tenia al genoll i que "provocava un dolor inhibidor"

Natalia Arroyo
2 min
Carles Puyol s'exercita en solitari.

BarcelonaCarles Puyol ha estat intervingut amb èxit aquesta tarda i, segons han explicat els doctors Ramon Cugat i Ricard Pruna, el jugador estarà al 100% en un temps aproximat de dos o tres mesos. Cugat ha confessat que el capità ha sortit del quiròfan amb l'esperança d'estar a punt en un mes, però "aquesta és una operació de cartílag, en la zona de la tròclea, on llisca la ròtula i és una zona delicada i cal fer les coses bé i tenir paciència".

Els doctors han deixat clar que "tocarà frenar el jugador", especialista en escurçar els temps de recuperació. "Nosaltres tenim la missió de fer que Puyol es trobi el millor possible, quan abans millor. El temps el marcarà ell, que és qui té les sensacions". Mèdicament, però, el temps previst rondarà els dos o tres mesos.

El defensa blaugrana va patir la lesió el mes de gener, després d'una forta contusió en un Barça-Màlaga i això li ha anat provocant problemes en l'extensió i flexió del genoll. "Gràcies als fisioterapeutes es va anar resolent el problema per poder jugar uns pocs partits", ha explicat Ricard Pruna. "Però el dia de l'Arsenal ens vam adonar que havia aparegut un cos lliure cartilaginós intraarticular que molestava el jugador".

Això va fer que el club racionés la participació de Puyol fins ara per "guardar-lo per als partits importants i procedir a fer una artroscòpia de neteja al final de temporada per extreure el cos lliure".

El Dr. Cugat ha volgut elogiar l'esforç de Puyol i la seva fortalesa física. "La lesió sorgeix d'un cop. Aquest cop, a un altre jugador, potser el força a marxar del camp en camilla, però en Carles va aguantar. Ell aguantava el dolor i aquest dolor inhibia el quàdriceps. I aleshores és quan comença a treballar malament l'aparell extensor, a córrer malament i a desgastar el cartílag. La feina que ha hagut de fer el jugador amb en Juanjo Brau per reeducar la mecànica funcional ha sigut molt dura, perquè és difícil que una persona adulta i més un jugador d'elit, canviï aquests costums en la carrera i en els girs".

Carles Puyol rebrà l'alta hospitalària demà dijous i començarà el procés de rehabilitació al costat del readaptador Juanjo Brau. Ricard Pruna, preguntat pels riscos que ha volgut assumir Puyol per estar contra el Reial Madrid i a la final de la Champions, ha dit que "mai s'ha posat l'interès esportiu de fer-lo jugar per davant de la seva salut i mai hi ha hagut risc d'empitjorar l'estat del jugador". "Puyol sempre ha jugat quan s'ha sentit al 100% però ell, competitiu com és, ha patit molt per no sentir-se en les condicions òptimes moltes vegades".

Els doctors han volgut finalitzar la roda de premsa tranqui·litzant l'aficionat blaugrana sobre el futur de Puyol, que tot i tenir 33 anys, assegura futbol per moltes temporades més. "Té un cartílag amb molta brillantor, molt fort. Desgraciadament veig molts genolls cada temporada i n'he vist en molt mal estat en jugadors més joves. No és el seu cas", ha dit Cugat. Pruna ha afegit: "Ell se sent bé i vol jugar fins els 40".

stats