Barça
Esports Barça 03/12/2021

El Barça de Xavi, al gust dels catalans

El Betis posa a prova un equip que "a més de guanyar ha de jugar bé" en una tarda de retrobaments prèvia al partit crucial a Munic

3 min
Xavi Hernández

Sant Joan Despí“Els catalans som així”, sentenciava Xavi per resumir les expectatives que ha generat la seva arribada al Camp Nou. El Betis, farcit d’exblaugranes, posa a prova el nivell del Barça (16.15 h, Movistar LaLiga). Els culers afronten el duel després d’una setmana de treball tàctic a la Ciutat Esportiva però amb vista al partit crucial a la Champions. Per si no fos prou difícil guanyar partits, al Barça se li exigeix també que ho faci jugant bé.

Xavi, que fins ara no havia tingut una setmana neta de partits i amb tots els efectius per entrenar, ha dedicat les sessions a “ajustar” aspectes del joc i a “corregir vicis del passat”. Lluny del resultadisme, el tècnic egarenc posa l’accent en la pilota, en el com. “A Vila-real vam guanyar, però sabem que vam estar malament en moltes fases del partit, que no vam dominar”, apuntava a la prèvia. Després de les victòries contra l'Espanyol i a la Ceràmica, el Barça pot sumar la tercera victòria consecutiva a la Lliga, cosa que no ha passat encara aquesta temporada. Des del vestidor corroboren les bones sensacions que té el nou entrenador blaugrana i destaquen que el treball i la intensitat en els entrenaments són superiors als que hi havia feia unes setmanes, amb Koeman com a director d’orquestra.

Però el Barça no pot viure de sensacions. “Tenim urgències, molts punts de desavantatge”, recordava Xavi abans de jugar contra un rival, el Betis, que el supera a la classificació. Per si no n'hi hagués prou, s’hi afegeix el partit de dimecres a Munic, on el Barça es juga el pas als vuitens de final de la Champions i, de retruc, la possibilitat de guanyar uns diners essencials per poder complir amb el pressupost d’aquesta temporada. Xavi ha advertit que no farà rotacions. En aquest punt, hi juga a favor que tindrà quatre dies de descans abans de la final contra el Bayern.

L’aspecte físic pot ajudar el Barça, ja que el Betis va tenir partit de Copa dimecres. Encara que, i tenint en compte que el rival era de categories inferiors, Manuel Pellegrini va fer rotacions a l’onze. El tècnic xilè, amb passat madridista, sap que el partit serà especial per a alguns dels seus jugadors, com Bartra, Bellerín, Miranda i Tello, tots ells amb passat barcelonista. En canvi, no podran viatjar dos exblaugranes, el porter Bravo i el lateral Montoya, que no s’han recuperat de les lesions respectives. “Amb l’arribada de Xavi, el Barça està més ben posicionat. Costa dir si és més o menys complicat que en altres temporades. L’únic que és objectiu és que l’absència de Messi implica un desavantatge, encara que això sol no vol dir res”, apuntava Pellegrini.

Dembélé no s’asseurà a la graderia

Malgrat els tres gols a Vila-real, el Barça segueix pecant de falta de gol. Ansu estarà de baixa unes setmanes més i Xavi seguirà donant galons a Dembélé, jugador que està pendent de renovar amb el club. L’egarenc, que s’ha desmarcat de les negociacions, ja advertia que no prendrà cap mesura de força i que comptarà amb l’extrem francès encara que no vulgui prorrogar la seva vinculació amb el Barça, que s’acaba el 2022. “Els números no depenen de mi, però esportivament el missatge és molt clar. Que se l’ha de treballar, sí, però també que pot arribar a ser el millor del món en la seva posició”, apuntava Xavi. ¿Quedar-se a la graderia? "No seria l'objectiu. Un jugador amb contracte ha de jugar. Prefereixo pensar que es quedarà. Però, si no, ha de jugar. També per la imatge del club. No valoro no fer-lo jugar".

Xavi, que va felicitar Alexia per la Pilota d'Or, també va donar les gràcies a Pedri (millor jugador de menys de 21 anys) per haver convidat la plantilla a sopar. El tècnic, que va obrir la porta a fer fitxatges en el mercat d'hivern, va defensar també la política de "prudència" amb Ansu Fati. "Està fent un esforç extraordinari. Té una implicació gran. Hem de ser prudents amb ell perquè estigui al 100%. No podem perdre més jugadors, els hem anat forçant quan no tocava".

Sergi Roberto "és fonamental"

Finalment, va trencar una llança a favor de Sergi Roberto, de qui va considerar que havia rebut un "tracte injust" per part del Camp Nou, fins i tot amb xiulets. "Ara ha de fer net, recuperar-se bé i ser feliç. Per a mi és un jugador fonamental, i així ho he transmès al club".

stats