BARÇA
Esports Barça 04/09/2012

Zubizarreta: "No crec que les negociacions amb Puyol per renovar el seu contracte siguin llargues"

El vicepresident del Barça Josep Maria Bartomeu i el director esportiu Andoni Zubizarreta repassen la composició de l'equip i del cos tècnic del Barça per a aquesta temporada

Ara
3 min

BarcelonaEl vicepresident del Barça Josep Maria Bartomeu i el director esportiu del club Andoni Zubizarreta han fet aquest dimarts a la tarda una roda de premsa per explicar quines han estat les novetats a nivell esportiu per a la propera temporada.

Bojan i la cessió al Milan

Bartomeu ha anunciat que, respecte a Bojan, el Milan va demanar tenir una opció de compra sobre el davanter de Linyola i el Barça hi ha accedit: "El Barça el va vendre al Roma per 12 milions i quan s'acabés la cessió, l'any vinent, calia pagar 13 milions. Però el Roma ha decidit cedir-lo al Milan. El Milan va voler tenir una opció de compra pel jugador i, en el moment que el Barça recuperi el jugador, el Milan podrà comprar-lo. Tot i això, nosaltres podem bloquejar aquesta acció. No podem oferir les dades perquè el Milan ens ha demanat que sigui confidencial", ha dit Bartomeu. En aquest cas, si el Barça volgués bloquejar l'opció de compra del Milan, hauria de pagar una quantitat a l'entitat italiana. Sobre Keita, Bartomeu ha assegurat que li van oferir la renovació, però que el jugador no va voler seguir i va marxar.

Dos Santos i Fontàs

Sobre Jonathan dos Santos, Bartomeu ha apuntat: "Vam buscar un club on pogués anar cedit, però no ha pogut ser i formarà part de la nostra plantilla". Sobre Fontàs, Zubizarreta ha dit que han intentat buscar alguna cessió però que finalment no n'han trobat cap. "No estem decebuts. A nosaltres ens hauria agradat que Dos Santos anés cedit, perquè tenia una bona oferta, però ell ha preferit quedar-se aquí i lluitar per ser titular. És el seu repte professional. Potser estem molt contents amb ell en el mercat d'hivern, ja veurem", ha apuntat Zubizarreta.

Song

Sobre el fitxatge d'Alex Song, Andoni Zubizarreta ha comentat: "La idea era que Keita seguís amb nosaltres, però quan Seydou va decidir marxar a la Xina vam buscar un jugador polivalent que pogués jugar de mig centre i de central i per això vam fitxar Song". "El seu procés d'aprenentatge ha estat molt ràpid, ja hem vist algunes de les coses que és capaç de fer", ha dit Zubizarreta. Preguntat sobre Llorente, el director esportiu ha dit que no han preguntat per ell aquest estiu.

Messi, Villa i Puyol

Zubizarreta ha explicat que encara no han parlat amb Messi d'ampliar el seu contracte, si bé ha dit que la idea del club és que l'argentí segueixi al Barça molts anys més. "Qualsevol club voldria que un jugador així seguís per molts anys, parlarem amb ell en el seu moment". Bartomeu ha afegit: "No conec cap aficionat ni cap seguidor del Barça que no vulgui que Messi es retiri al Barça". El director esportiu ha afirmat que no hi ha hagut cap proposta de cap club per endur-se David Villa aquest estiu i, sobre Puyol, ha dit: "Hem parlat. Cal tenir especial delicadesa amb ell i, un cop ens posem a parlar, no crec que les negociacions siguin llargues. Podrem complir les voluntats de les dues parts".

El director esportiu ha dit que de moment el mercat no està tancat, si bé ha afirmat que depenent de com vegin el funcionament de la plantilla, prendran decisions de cara al mes de gener. "Prendrem les millors decisions per al club i per als jugadors, ja que el més important és que puguin jugar", ha dit Zubizarreta, abans de dir que Cristiano Ronaldo és un jugador del Madrid i que ells no parlen de jugadors d'altres equips.

Cesc

Preguntat sobre el rendiment de Cesc Fàbregas, Andoni Zubizarreta ha dit: "Esportivament estem molt contents amb Cesc. Si hagués marcat contra el València hauria fet un gran partit. Ell no ha perdut les ganes. Cesc ha de competir amb tres dels millors jugadors del món en la seva posició, que també són de casa".

stats