Barça
Esports Barça 08/02/2012

Setena final de la Copa del Rei en què s'enfrontaran el Barça i l'Athletic Club

La final de la Copa està programada per al 20 de maig però en cas que el Barça disputi la final de la Champions el partit passarà a jugar-se el dia 25 del mateix mes

Luana Valls
1 min
Bojan aixecant la Copa del rei (2009)

BarcelonaActualment s'han jugat 34 finals de la Copa del Rei, de les quals sis han enfrontat el Barça i l'Athletic Club. D'aquests partits els blaugranes n'han guanyat quatre, davant les dues victòries aconseguides pels bascos.

1920: Primer enfrontament Barça Athletic i final amb victòria blaugrana 2-0. Va ser una final polèmica a causa d'un suposat error de l'àrbitre, Beltrán Lis. El partit es va jugar al Molinón (Gijón).

1932: La victòria de l'Athletic va significar el 13è títol per a l'equip basc. El partit es va jugar al Chamartín (Madrid).

1942: Victòria del Barça 4-3 en un partit disputat fins al final i en un context de postguerra. Partit disputat al Chamartín (Madrid).

1953: Kubala i Manchón van ser decisius en aquest partit que va acabar amb victòria del Barça 2-1. Partit al Chamartín (Madrid).

1984: Maradona va ser el protagonista del partit en no saber encaixar la derrota del seu equip (1-0). Les agressions de l'argentí es recorden encara avui. El partit es va disputar al Santiago Bernabéu (Madrid).

2009: Còmoda victòria del Barça (4-1) que va significar el primer títol de l'era Guardiola. Partit jugat a Mestalla (València).

stats