BARÇA
Esports Barça 23/05/2015

Llàgrimes d'alegria i emoció al Camp Nou (2-2)

Xavi marxa plorant de l'estadi en el seu comiat, mentre que el Deportivo aconsegueix la permanència amb l'empat

Albert Llimós
3 min
Messi celebra el seu primer gol amb Xavi i els seus companys / Alex Caparros

BarcelonaMés de 65.000 passades després, Xavi Hernández s'ha acomiadat del Camp Nou. El migcampista de Terrassa ha dit adéu del Barça, a l'espera de les finals de Copa i Champions, en un duel que els blaugranes han empatat dos a dos contra el Deportivo, que amb aquest resultat ha aconseguit la permanència. Xavi ha estat substituït per Andrés Iniesta als minuts finals, i ha marxat del que ha estat casa seva durant 17 temporades amb llàgrimes als ulls. Leo Messi ha marcat els dos gols de l'equip de Luis Enrique.

El tècnic asturià ha format contra el Deportivo un equip amb només dos jugadors dels habituals titulars, Neymar i Messi, i dues cares noves, l'inèdit fins ara Thomas Vermaelen i el porter Jordi Masip, que només havia jugat uns minuts a la Copa contra l'Osca. Després del mosaic previ, per celebrar el vint-i-tresè títol de Lliga, i el 'tifo' per homenatjar Xavi Hernández en el dia del seu comiat, el Barça ha sortit molt fort a l'inici del partit. En una jugada ràpida d'atac que ha conduït Mathieu per banda esquerra, la pilota ha acabat als peus de Rafinha, que, després de superar un rival, ha col·locat la pilota al cap d'un lliure de marca Leo Messi. L'argentí no ha perdonat i ha marcat el primer gol de la plàcida tarda al Camp Nou. L'última abraçada de Messi en la celebració ha estat amb Xavi, una imatge símbol d'una era. Uns minuts més tard, amb un Barça encara amb molt ritme de joc, Neymar ha fet un dríbling estratosfèric, un barret de cullera per superar Laure. Ha estat un detall tècnic previ a una passada del mateix brasiler a Messi, que ha superat Fabricio, però l'àrbitre Clos Gómez ha anul·lat erròniament el gol de l'argentí per fora de joc.

Al minut 15, després de la inicial efervescència local, el públic del Camp Nou ha arrencat amb càntics per a Xavi, els més de 93.000 espectadors rendits a l'uníson amb el futbolista de Terrassa. Messi, que estava en aquest moment a tres gols d'empatar amb Cristiano en la lluita pel pitxitxi, ho ha tornat a provar amb una rosca des de la frontal, a la qual ha respost amb una magnífica estirada el porter del Deportivo. El rebuig l'ha caçat Pedro, tot sol a l'àrea petita, però el seu remat l'ha tornat a blocar el porter visitant. Tot i que el conjunt gallec es jugava la permanència, ha plantejat un partit molt defensiu, amb una línia de cinc migcampistes i un únic davanter. L'aposta futbolística del Deportivo i el poc en joc per part catalana han fet que el partit decaigués, amb poques oportunitats i un ritme baix de circulació.

A la segona meitat, el Barça ha tornat a prémer l'accelerador. Després d'uns quants intents, ha estat novament amb una jugada ràpida i directa que Messi ha marcat el seu segon gol. Pedro pentina la pilota a l'espai, Neymar encara Fabricio i cedeix el gol al seu company, que marca a plaer sense oposició. El segon gol de Messi ha estat el preludi d'un canvi molt aplaudit pel Camp Nou. Al minut 60 Vermaelen ha cedit el seu lloc a Douglas, que només entrar ha estat a punt de marcar amb una gran incorporació per banda dreta. L'entrenador del Deportivo, Víctor Sánchez, ha mogut fitxa i ha posat Oriol Riera. Els gallecs, amb un jugador més perquè Bartra estava sent atès per un cop, han retallat diferències gràcies a un gran remat amb cama esquerra de Lucas. Amb Mascherano en el lloc del lesionat Bartra, el Barça ha vist com Medunjanin ha estavellat la pilota al travesser de la porteria de Masip. El bosni ha tingut l'oportunitat d'empatar el partit, però el seu xut de falta ha topat amb la barrera. El rebuig ha caigut als peus de Salomao, que ha marcat l'empat a dos, un punt que donava la permanència als gallecs.

Als minuts finals, el Barça s'ha llençat en tromba a l'àrea de Fabricio, sense crear excessiu perill, però tancant els gallecs a la seva àrea. Al minut 85 Xavi ha abandonat el terreny de joc, i ha cedit el seu lloc a Andrés Iniesta. El Camp Nou ha homenatjat el jugador amb més partits i títols de la història del club. El capità ha marxat de l'estadi amb llàgrimes als ulls.

stats