BARÇA
Esports Barça 15/05/2013

El Barça qualifica "d'exemplar" el comportament dels jugadors durant la rua

El portaveu de la junta, Toni Freixa, ha explicat que Sandro Rosell i Eric Abidal s'han de veure per tractar el futur del francès

Albert Llimós
2 min
Toni Freixa, portaveu de la junta directiva del Barça, durant la roda de premsa

BarcelonaEl secretari de la junta, Toni Freixa, s'ha mostrat satisfet amb la imatge que va donar la plantilla del Barça durant la rua de celebració del títol de Lliga. El club considera "exemplars" els comportaments dels futbolistes durant la celebració de dilluns. "Va ser una gran festa del barcelonisme, una altra cosa és fixar-se en detalls que no defineixen uns jugadors que són exemplars", ha dit el secretari del club. "Si mirem altres celebracions d'altres equips o del mateix club veurem que les celebracions són sempre així", ha afegit el portaveu.

D'una banda, Freixa ha dit que el director general de Salut Pública, Antoni Mateu, ha trucat al Barça per explicar que no s'obrirà "cap expedient" al club pel comportament dels seus futbolistes. Aquest matí a RAC1, el subdirector de Drogodependència, Joan Colom, ha demanat que es "prohibeixi beure alcohol" als futbolistes del Barça en aquest tipus de celebracions pels carrers de Barcelona. Freixa ha dit que el superior de Colom, Antoni Mateu, ha trucat a l'entitat blaugrana per negar aquesta petició de Salut Pública. "L'important –ha dit el portaveu– és guanyar la Lliga i que hi hagi 500.000 persones al carrer", ha sentenciat.

D'altra banda, Freixa no ha volgut parlar dels moviments d'altes i baixes d'aquest estiu. "Per no perjudicar el club no explicarem res d'això, si el mercat ho sap perjudica el club perquè encareix el cost", ha dit el secretari de la junta. Sobre Eric Abidal, el secretari ha dit que el francès ja sap "la proposta del club" i que ens els propers dies "s'han de veure" Rosell i Abidal per parlar del futur del lateral. Freixa ha afegit que "els fets demostren que el club ha tingut sensibilitat" amb el francès.

"Que ens interessa Neymar ho dieu vosaltres [la premsa]", ha dit Freixa en un to hermètic per no perjudicar els interessos de l'entitat catalana. El mateix to que ha fet servir per parlar sobre Víctor Valdés. Freixa ha dit que el porter té contracte fins al 2014 i que el Barça no està gens "decebut" amb l'actitud del porter, que no ha jugat durant els darrers dos partits de Lliga per una fascitis.

"El club té molt clares les altes i les baixes. Si es parla de nombre d'operacions és probable que potser n'hi hagi més", ha puntualitzat el secretari de la junta, que ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat als aficionats: "S'està treballant molt bé, la planificació és òptima, el Barça tindrà el millor equip possible l'any que ve".

El club català ha acordat també que es disputarà un partit de pretemporada a Polònia el 20 de juliol. Aquest partit donarà el tret de sortida a la pretemporada, que seguirà el dia 24 a Munic, el 27 a Valerenga (Noruega) i posteriorment es viatjarà a Àsia per fer la gira, amb dos partits programats el 7 i 10 d'agost.

Un dels acords de la junta directiva és sol·licitar juntament a l'Agrupació Barça Jugadors que Ladislao Kubala tingui el nom d'un carrer adjacent al Camp Nou.

El club ha aprovat també més inversions en les instal·lacions. Entre aquestes millores, hi ha la instal·lació d'un sistema de calefacció sota la gespa del Camp Nou per valor de 530.000. També es canviarà el parquet del Palau Blaugrana, amb un cost de 150.000 euros. Finalment, Toni Freixa ha explicat que el Barça obrirà "una oficina comercial a Hong-Kong el mes de setembre".

stats