Barça
Esports Barça 16/12/2010

Avui fa 20 anys que va debutar Guardiola

El debut oficial de Pep Guardiola com a jugador al primer equip va ser el 16 de desembre del 1990, en partit de Lliga al Camp Nou davant del Cadis

Redacció
2 min

BarcelonaNo era la primera vegada que Pep jugava un partit amb els grans. L'1 de maig del 1989 ja havia participat en un partit amistós a Banyoles entre el conjunt local i un combinat de suplents i jugadors dels equips filials del Barça. Però l'estrena oficial va ser en un partit contra l'equip gadità. Guillermo Amor era baixa al mig del camp i Cruyff va pensar en aquell jovenet de 19 anys que estava fent una temporada fantàstica al Barça B.

Va ser un dia molt gran per a Guardiola. Acostumat a jugar els partits del Barça B al Miniestadi amb una concurrència no gaire nombrosa, va debutar davant 75.000 espectadors a les grades del Camp Nou. No va haver nervis quan va saltar a la gespa. Amb el número 10 a l'esquena es va fer la foto a un equip format per Zubizarreta, Nando, Alexanko, Eusebio, Serna, Bakero, Guardiola, Goikoetxea, Laudrup, Julio Salinas i Begiristain.

L'equip va vèncer el Cadis per un discret 2-0, però globalment va ser una actuació poc lluïda. Guardiola va jugar força bé, manegant la pilota amb la seva pulcritud i mestria característiques. Aquella Lliga 1990/91 seria la primera de les quatre consecutives que va guanyar el Dream Team.

Aquell futbolista de tècnica depurada i superba visió de joc no va deixar indiferent ningú. A la temporada 1990/91 va acabar de foguejar-se al Barça B i només va disputar quatre partits oficials més amb el primer equip, però al curs següent ja es va fer un lloc amb els grans i va arribar a jugar en 40 ocasions al conjunt de Johan Cruyff. Ben aviat va esdevenir un crac i una veritable referència de l’equip durant tota una dècada daurada plena de títols, amb un bagatge de 384 partits i un palmarès inigualable.

stats