Barça

Ho va fer contra el Cadis l'any 1990

Avui fa 20 anys que va debutar Guardiola

El debut oficial de Pep Guardiola com a jugador al primer equip va ser el 16 de desembre del 1990, en partit de Lliga al Camp Nou davant del Cadis

No era la primera vegada que Pep jugava un partit amb els grans. L'1 de maig del 1989 ja havia participat en un partit amistós a Banyoles entre el conjunt local i un combinat de suplents i jugadors dels equips filials del Barça. Però l'estrena oficial va ser en un partit contra l'equip gadità. Guillermo Amor era baixa al mig del camp i Cruyff va pensar en aquell jovenet de 19 anys que estava fent una temporada fantàstica al Barça B.

Va ser un dia molt gran per a Guardiola. Acostumat a jugar els partits del Barça B al Miniestadi amb una concurrència no gaire nombrosa, va debutar davant 75.000 espectadors a les grades del Camp Nou. No va haver nervis quan va saltar a la gespa. Amb el número 10 a l'esquena es va fer la foto a un equip format per Zubizarreta, Nando, Alexanko, Eusebio, Serna, Bakero, Guardiola, Goikoetxea, Laudrup, Julio Salinas i Begiristain.

L'equip va vèncer el Cadis per un discret 2-0, però globalment va ser una actuació poc lluïda. Guardiola va jugar força bé, manegant la pilota amb la seva pulcritud i mestria característiques. Aquella Lliga 1990/91 seria la primera de les quatre consecutives que va guanyar el Dream Team.

Aquell futbolista de tècnica depurada i superba visió de joc no va deixar indiferent ningú. A la temporada 1990/91 va acabar de foguejar-se al Barça B i només va disputar quatre partits oficials més amb el primer equip, però al curs següent ja es va fer un lloc amb els grans i va arribar a jugar en 40 ocasions al conjunt de Johan Cruyff. Ben aviat va esdevenir un crac i una veritable referència de l’equip durant tota una dècada daurada plena de títols, amb un bagatge de 384 partits i un palmarès inigualable.