Lliga de Campions - Barça
Esports Barça 15/02/2011

Guardiola: "He gaudit mirant l'Arsenal però no el vull com a rival"

Pep Guardiola ha estat més de 30 minuts responent preguntes en català, castellà, anglès i fins i tot en italià. Protagonista com sempre, el tècnic de Santpedor ha demanat prudència

Toni Padilla
2 min
Pep Guardiola a la roda de premsa d'abans del xoc amb l'Arsenal.

(Enviat especial) LondresTothom sap que Guardiola respecta l'estil de joc dels gunners, i s'ha vist de nou. “Els dos equips volem jugar, volem la pilota. Els dos som més forts atacant que defensant, suposo que els dos intentarem fer això”. El tècnic blaugrana va voler posar l'accent en els seus homes, recordant que “els partits d'anada dels vuitens de final són dels pitjors que hem fet fins ara, amb el Lió i l'Stuttgart gaudint d'ocasions de gol". "I si aquests de l'Arsenal tenen ocasions, et destrossen. Caldrà estar molt posats. Tinc la sensació que quan passem els vuitens, anem més forts”.

Posats a parlar del rival, Guardiola ha mirat enrere per constatar que “no recordo un Arsenal dolent". "Des de fa molt temps juga d'una forma, fitxa jugadors similars per jugar així. Amb alguna modificació, és clar. Bendtner és més estàtic i Van Persie és mou molt, però cada jugador que juga a l'Arsenal, és un jugador que juga bé, que la passa, que es mou bé. Serà un partit molt interessant.” Amb aquest rival, el de Santpedor s'espera algun minut de patiment: “No pots esperar venir aquí i que no et facin patir. Dominen el joc, l'espai. A Europa no passes per sobre dels rivals, tots els equips són bons”.

Guardiola, que va advertir que li sembla fins i tot positiu l'empat de Gijón perquè la gent s'adoni que no “som tan guapos”, ha reconegut que prefereix rivals més tancats, perquè l'Arsenal et fa “córrer molt, i si no estàs bé, pateixes”.

En ser preguntat sobre Cesc, per cert, Guardiola ha estat diplomàtic i ha afirmat que “millor deixem que jugui aquí i si un dia l'Arsenal decideix que pot marxar, endavant”.

Sobre la decisió de no entrenar a l'Emirates, el tècnic ha recordat que la major part de jugadors acumulen molts partits i prefereix que passin com menys temps possible lluny de casa. “Londres és molt bonic si véns de turisme, però nosaltres estem tancats a l'hotel”.

stats