BARÇA
Esports Barça 10/02/2013

El Barça, sense Xavi, s'estrena aquest diumenge en horari matinal contra el Getafe

Els de Jordi Roura fa més de 47 anys que no juguen al migdia la Camp Nou (12 hores, Canal + Liga i Gol T)

Efe
2 min
Thiago, durant un entrenament a la Ciutat Esportiva / FCBARCELONA.CAT

BarcelonaEl Barça s'estrena aquest diumenge en horari matinal rebent el Getafe (12 hores, Canal + Liga i Gol T) al Camp Nou, amb la important baixa de Xavi Hernández, que es va lesionar la passada jornada a Mestalla.

Xavi va patir contra el València un trencament del bíceps femoral de la cama dreta que el tindrà allunyat dels terreny de joc uns quinze dies i es perdrà un partit històric, ja que el Barça no disputava un partit de la lliga al migdia des de fa més de 47 anys. L'últim duel matinal que va viure l'estadi barcelonista va enfrontar el conjunt blaugrana amb el Las Palmas, el 25 de desembre de 1965. Llavors, els culers van guanyar per 3-2.

L'horari farà que l'equip català, que dirigeix Jordi Roura canviï la seva rutina prèvia al partit. Per exemple, quedarà concentrat aquest dissabte a la tarda, cosa que no passa quan juga de local, i aquest diumenge matinarà i esmorzarà més fort que habitualment per estar en perfectes condicions per afrontar el partit.

En l'aspecte purament esportiu, les famoses rotacions podrien arribar per fi a l'onze blaugrana, després de l'exigència dels últims compromisos contra el Madrid i el València i els partits de seleccions internacionals que s'han disputat aquesta setmana. Thiago podria cobrir la baixa de Xavi al mig del camp, Alexis i Villa entrarien per Pedro i Iniesta com a companys de Messi a la punta d'atac, Adriano pot rellevar Jordi Alba al lateral esquerre, Song ocuparia el doble pivot i Mascherano faria que Piqué descansés.

Això no significa que el líder, que manté un important coixí de nou punts respecte a l'Atlètic de Madrid i setze amb el Reial Madrid, els seus dos immediats perseguidors, confiï que el partit serà fàcil. De fet, amb el Getafe no és un equip que li hagi excessivament bé els últims anys, sobretot lluny del Camp Nou. A l'estadi barcelonista, els madrilenys han arrencat dos empats en les últimes cinc temporades, encara que ha caigut en les seves últimes tres visites.

Mentrestant, el Getafe intentarà mantenir al Camp Nou la seva bona ratxa de resultats. El viatge a Barcelona es presenta complicat, tal com va reconèixer en roda de premsa l'entrenador del Getafe. Per a Luis García, el seu equip haurà de ser fidel al seu estil i no canviar-lo per intentar derrotar els blaugranes, intractables aquest any al seu estadi. Tot i això, haurà de lluitar amb una nombrosa llista de baixes. Per sanció no han entrat a la llista el porter Miguel Ángel Moyá i el defensa Rafael López, mentre que per lesió Juan Valera, Juan Rodríguez, Xavi Torres, Mané i Lafita no poden viatjar a Barcelona. En total, set baixes, algunes importants, que resten opcions al Getafe. L'única bona notícia per als madrilenys és el retorn de Pedro León, que s'ha recuperat d'una lesió al genoll dret.

stats