Barça
Esports Barça 12/04/2011

El Barça pot patir a Donetsk amb un partit amb el mateix guió

Va dir Lucescu que, tot i no veure real l'opció de remuntar l'eliminatòria, confia endur-se la victòria avui i es basa en l'exemple del partit d'anada per pensar que poden derrotar el Barça: té raó?

Natalia Arroyo
2 min
Dani Alves lluita per una pilota amb Willian.

BarcelonaÉs cert que l'eliminatòria està pràcticament sentenciada. Només un gol del Barça obligaria el Xakthar a haver de marcar sis gols. Una fita gairebé impossible, per molts jugadors que reservi avui Guardiola, per molt que jugui el Barça a mig gas. Però, tot i així, algunes dades del partit d'anada alerten que el Barça pot patir si el partit es juga com vol el Xakthar i es repeteixen algunes coses del partit d'anada.

44% de les pèrdues de pilota les va acumular la línia defensiva

El Barça va estar incòmode en la sortida de pilota i això va provocar que Alves (13), Busquets (5), Adriano (4) i Maxwell (1) fallessin molt. La línia defensiva va acumular gairebé la meitat de les errades, quan Guardiola prefereix que qui arrisqui siguin els jugadors més avançats, per facilitar la pressió a camp rival i per evitar que, desorganitzat, el Barça sigui sorprès a la contra.

60% de les faltes del Xakhtar les van cometre al camp del Barça

Aquesta dada exemplifica les dificultats que l’equip ucraïnès va provocar en la primera fase de joc culer, pressionant a dalt per evitar la progressió ofensiva blaugrana. Això justifica bona part de les errades abans comentades.

67% de les recuperacions van concentrar-les quatre jugadors

El talent del Xakhtar per saltar la primera línia de pressió culer va fer que no robessin la pilota els davanters (Iniesta i Villa, els extrems, no en van robar cap) i Messi només dues, i sí, en canvi, els jugadors que ocupen les posicions més endarrerides. Piqué (14), Busquets (6), Mascherano (4) i Valdés (5) van ser els homes amb més pilotes robades.

50% dels remats entre pals que va fer el Barça van acabar en gol

Els de Guardiola van trobar moltes i diverses maneres de crear ocasions de perill contra Pyatov però no sempre s’ha de comptar amb tanta efectivitat golejadora. El Barça va trepitjar 14 vegades l'àrea petita (en Champions, ho fa 16 vegades de mitjana), 43 cops l'àrea (per 52 que acostuma a fer-ho) i va rondar 68 cops per la zona de tres quarts de camp rival (habitualment ho fa 76 vegades).

Amb tot, però, la realitat és que el Barça va guanyar 5-1. El resultat hauria pogut ser, també, un empat a tres gols, o qualsevol altre amb més gols. A priori, un partit idèntic tornaria a posar en problemes el Barça en aquests aspectes del joc, però alhora tornaria a obrir-li l'escenari per tornar a golejar.

stats