Barça
Esports Barça 16/04/2011

Mourinho deixa fora Özil i juga amb Pepe com a migcentre

S'ha confirmat el que s'apuntava fa unes hores i Mourinho decideix jugar-se-la sense Özil i prefereix un 'trivot' amb Khedita, Pepe i Xabi Alonso

Natalia Arroyo
1 min
Gonzalo Rodríguez intentant aturar l'internacional alemany del Madrid Mesut Özil ahir al Santiago Bernabéu.

BarcelonaJose Mourinho aposta per la seva variant tàctica més defensiva per contrarestar el Barça i deixa fora de l'onze l'alemany Mesut Özil per donar entrada a Albiol. Això provocarà que el Reial Madrid passi a jugar amb un 1-4-3-3 que el conformarien els següents jugadors: Casillas sota pals; defensa de quatre amb Sergio Ramos, Albiol, Carvalho i Marcelo; tres homes al mig del camp amb Pepe, Khedira i Xabi Alonso; i tres jugadors en atac, Cristiano Ronaldo, Di María i Benzema.

L'aposta pel trivot és l'alternativa de Mourinho per evitar que Messi, entre línies, pugui fer mal com va fer al Camp Nou. És l'estratègia que li assegura més lluita al centre del camp i un control més estricte, amb el marcatge individual i persecutori que se li presuposa a Pepe sobre el 10 argentí. Si bé no s'espera que el Madrid disputi la possessió de la pilota als culers, sí que intentaran tapar al màxim els passadissos interiors i les connexions entre Xavi, Iniesta i Messi.

Els més beneficiats del sobreesforç blanc per taponar el centre poden ser els jugadors de banda, tant els laterals com els extrems del Barça. Di María i Cristiano no podran controlar durant 90 minuts Alves i Adriano, si juguen ben alts i profunds.

stats