BARÇA
Esports Barça 17/04/2020

Enrenou pel repartiment de places europees si no es pot acabar la Lliga

La RFEF amplia el calendari per acabar el curs i fixa els criteris de classificació continental

Ara
3 min
Els jugadors del Barça durant el seu últim entrenament a la Ciutat Esportiva

BarcelonaLa Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha autoritzat aquest dimecres la pròrroga de dates per gestionar el final i l'inici de les temporades 2019-20 i 2020-21 i els criteris de classificació per a la propera Lliga de Campions en favor dels quatre primers de la Lliga, ara mateix Barça, Reial Madrid i Reial Societat. A partir d'un acord amb la comissió delegada, la decisió sobre la classificació continental es prendrà en el moment que ho sol·liciti la UEFA, "seguint l'ordre de classificació de l'última jornada de Primera Divisió en igualtat de nombre de partits disputats pels 20 equips" i amb determinats criteris.

En aquests moments, i després de 27 jornades, el Barça lidera la llista amb 58 punts per sobre del Reial Madrid, amb 56. El Sevilla és tercer amb 47 i la Reial Societat ocupa el quart lloc amb 46, els mateixos que el Getafe, que és cinquè. L'Atlètic és sisè amb 45 i el segueixen València amb 42 i Vila-real amb 38. Els quatre primers classificats de Primera Divisió disputarien la Lliga de Campions, i el cinquè i el sisè (Getafe i Atlètic de Madrid) anirien a l'Europa League amb un dels dos finalistes de la Copa del Rei (Reial Societat i Athletic Club), d'acord amb diferents circumstàncies en funció que s'hagi jugat o no el partit del torneig del KO, posposat sense data oficial.

Si s'ha jugat la final hi anirà el campió, sempre que no formi part dels sis primers classificats de la Lliga. Si el sistema de puntuació dibuixés aquest escenari, l'equip que ocupés el setè lloc del campionat domèstic es classificaria per a la propera Europa League. En cas que no s'hagi jugat la final de Copa, si els dos clubs estiguessin entre les sis primeres posicions, i per tant ja classificats per a Europa, hi aniria el setè. Si un dels dos estigués classificat entre els sis primers, hi aniria l'altre finalista, i si cap dels dos finalistes estigués entre els sis primers, qui es quedaria amb el bitllet continental seria el més ben posicionat a la taula general de la Lliga.

Reaccions institucionals

El Getafe demana que se segueixi "el criteri individual"

Un dels equips més afectats per la decisió seria el Getafe. Com a cinquè classificat, aniria a l’Europa League i es quedaria sense Champions. És més dramàtica la decisió perquè està empatat amb qui sí que aniria a la competició gran, la Reial Societat: els dos tenen 46 punts i una diferència de gols idèntica, +12. En el cas dels txuri-urdin, amb més gols marcats (45) que els madrilenys (37). L’argument al Getafe és que prevalgui “el criteri individual”.

És a dir, el cara a cara entre els dos clubs, i aquí el Getafe sortiria guanyant, perquè va derrotar 1-2 la Reial a Anoeta. Encara s’haurien de veure les cares a la segona volta. “Entenc que primer és el criteri individual, després el general i després, els gols marcats per cada equip. No tinc més a dir. Estem tranquils en aquest sentit i si s’ha de decidir alguna altra cosa, serà el club qui ho faci. Si la Lliga no s’acaba, el Getafe es pronunciarà”, va dir l’entrenador José Bordalás als micròfons de la Cadena Cope.

L'Atlètic de Madrid demana calma

El València eleva la protesta a la UEFA

El València ha emès una carta a la UEFA, amb còpia a la Federació Espanyola, en què expressa el seu desacord pel sistema escollit per l’organisme espanyol per designar els clubs que participarien en competicions europees si finalment no pot acabar-se la Lliga. L’entitat xe considera que la RFEF s’atribueix competència que no té per donar validesa a una classificació provisional. Diuen que la Lliga també comparteix aquests arguments.

stats