Barça

El Barça incorpora Marta Segú, la cosina de Laporta, com a directora de la Fundació

El nomenament serà efectiu el 20 de juliol

ARA
2 min
Joan Laporta parlant en la roda de premsa que va oferir a finals de maig.

BarcelonaEl Barça ha enviat un comunicat intern per informar els treballadors que Marta Segú, cosina de Joan Laporta, serà a partir del 20 de juliol la nova directora de la Fundació Barça. L'ex directora general de la Fundació Probitas, del grup Grifols, haurà de reportar directament a Ferran Reverter, CEO del club blaugrana. Segú iniciarà una segona etapa a la Fundació, on va exercir de directora de projectes internacionals entre el 2006 i el 2008.

El Barça va modificar el codi ètic

El codi ètic del Barça prohibia taxativament que un familiar directe d'un directiu tingués cap relació contractual amb el club. Aquesta normativa continua vigent, però retocada. La nova junta de Joan Laporta va decidir reescriure el codi ètic i va obrir una escletxa perquè els familiars poguessin entrar en plantilla. La modificació es va aprovar el 31 de maig i quatre dies després, el 4 de juny, Maite Laporta, la germana del president, va ser nomenada nova responsable d'inclusió i diversitat.

Fins ara el paràgraf que feia referència a la incompatibilitat dels directius per contractar personal estava redactat així: "[Els directius no podran] contractar laboralment o mercantilment parents, fins al quart grau de consanguinitat o afinitat, ja sigui personalment o a través de societats en què participin o treballin".

Amb la modificació, queda escrit així: "Contractar laboralment o mercantilment parents, ascendents o descendents, ja sigui personalment o a través de societats en què participin o treballin, llevat que la solvència professional de la persona a contractar, així com els seus mèrits i condicions, siguin contrastats i justifiquin la convivència objectiva de contractar aquella persona en comptes d'una altra. En tal cas, serà necessari establir una comparativa amb dos candidats/es més i un informe/conclusió que serà sotmès a votació a la junta directiva que votarà la contractació o no de la persona que correspongui amb l'abstenció del directiu que, en el seu cas, pugui presentar parentiu o qualsevol altra causa d'incompatibilitat".

stats