Barça
Esports Barça 01/04/2011

El Barça no especularà amb les targetes ni el calendari

Més enllà de la polèmica amb Rosell, Guardiola ha assegurat que "amb les targetes és millor ser natural" i no forçar-les, que no vol posar pressa a Puyol per recuperar-se i que no té sentit "jugar a predir els punts que sumarà o no el Madrid"

Redacció
2 min
Pep Guardiola, durant un entrenament del primer equip. GUSTAU NACARINO / REUTERS

BarcelonaS'ha parlat més aviat poc del difícil desplaçament al Madrigal, però Guardiola ha evitat calcular com de determinant seran els tres punts contra el Vila-real. "És un partit i en falten nou, i tots seran importants", ha resolt. I en relació amb això, ha confessat que no és partidari de forçar targetes sinó que prefereix "resoldre-ho de forma natural". Els quatre futbolistes apercebuts de sanció són Valdés, Messi, Mascherano i Busquets.

Targetes

"Necessitarem tots els punts, els d'abans del Madrid i també els de després", ha dit, deixant clar que no es pot menysprear el duel contra l'Almeria per arribar al Bernabéu sense jugadors sancionats.

Reial Madrid

El tècnic del Barça ha deixat clar que s'espera un rival molt fort en lliga, que es deixarà molts pocs punts d'aquí a final de temporada, però, en qualsevol cas, no vol jugar a preveure resultats. "Sé per la meva experiència a Itàlia que mirar el calendari i calcular possibles resultats no és més que un joc per entretenir-se i que serveix de poc".

Virus FIFA

Sobre Messi, Guardiola ha dit que, per sort, "no ve lesionat, però el viatge que han fet ell, Mascherano i Milito és duríssim". Com també ho va ser haver de jugar en un camp en mal estat com el de Lituània per als jugadors de la selecció espanyola. "La UEFA no suspèn mai res. Encara que hi hagi volcans i et toqui viatjar 14 hores. La UEFA ho té tot programat", ha dit, irònic.

Baixes

Preguntat per les baixes de l'equip, Guardiola ha assegurat que un equip com el Barça "no es pot queixar" i que l'equip "és el que és" i viatjarà amb el que tingui disponible i "sortirà a competir". Tot i les baixes, Guardiola creu que a aquestes alçades de campionat, "el que marca ara la diferència és si vols o no ser campió, si vols transcendir, no depèn tant dels temes físics o tàctics". També ha avançat, a l'espera de confirmar-se la llista de convocats, que Thiago viatjarà a Castelló amb el primer equip.

Vila-real

Del Vila-real ha dit que "ja és una consolidació en aquesta Lliga" i que fa "molts anys que són a dalt, amb un bloc i una estructura construïda des de fa temporades". Perillós en conjunt, ha explicat en concret les dificultats que preveu en defensa per controlar homes com Rossi i Nilmar, jugadors que "demanen molt bé en curt, al peu, però que també saben moure's molt bé a l'espai".

Puyol

Per acabar, Guardiola ha parlat de la recuperació de Puyol, que segueix avançant lentament. "Està en aquesta fase que li queda poc per estar llest, però encara no està bé. De seguida que estigui a punt, entrarà. Si no, l'any que ve. No li vull posar la pressió de tornar aviat. Si no pot ser, no pot ser. Un jugador, quan està lesionat, ha d'estar tranquil i relaxat per recuperar-se bé".

stats