Barça
Esports Barça 18/03/2011

Guardiola: "Fontàs està més que preparat"

El jove del planter ja s'està entrenant amb la primera plantilla i el tècnic considera amb ell, Milito i la recuperació de Puyol, l'equip se'n sortirà d'aquí a final de temporada

Redacció
2 min
AMB bona cara Víctor Valdés va ser un  dels que van haver de passar el control antidopatge, i a la sala de premsa hi treia ferro.

BarcelonaEl tècnic ha parlat de tots els temes d'actualitat del Barça en sala de premsa. Guardiola ha valorat la situació d'Abidal amb optimisme, tant en clau mèdica com esportiva, ha reclamat la màxima atenció, alertant del perill del partit contra el Getafe i ha explicat, amb confiança, que confia en el planter i en la recuperació de Puyol.

Abidal

"L'Abi és un dels nostres, ens l'estimem molt, pel que ens dóna dins i fora del camp", ha començat, content perquè l'operació ha anat "molt bé i se'n sortirà". "Està en bones mans i aviat el tindrem amb nosaltres. Hem de ser curosos perquè no sabem mai com pot reaccionar ell, però la perspectiva és bona i aquí el més important és ell, el tema esportiu és secundari".

Sigui com sigui, les alternatives al terreny de joc estan cobertes, ha dit, amb tranquil·litat. "Tenim al Gabi, al Piqué, al Fontás, i tirarem més del filial, que per això hi som, si sempre ens omplim la boca amb el planter, és el moment de demostrar-ho". I ha agraït a tots els que han donat suport a l'Abidal i al Barça en aquesta situació, especialment a Iker Casillas i al Reial Madrid.

Getafe

Sobre el seu proper rival, el tècnic del Barça s'ha servit dels enfrontaments de recents temporades per avisar que sempre ha sigut difícil batre el conjunt madrileny i que aquesta classe de partits són els que determinen una lliga. "Demà si no guanyem al Getafe podem dir adéu a la Lliga, hem de mantenir el nivell just abans de la pausa de seleccions, estar més forts que mai, per encarar bé els 9 partits que quedaran després". La situació viscuda amb Abidal, "s'intentarà girar en positiu".

Fontàs i Puyol

Sense el defensa francès, part de la responsabilitat recau ara en el jove del planter Andreu Fontàs. "Està més que preparat per assumir el repte. Ha fet una progressió excel·lent els últims mesos. Estem contents perquè només tinc un central esquerrà, que és el Gabi. Fontàs sempre ens ha respost bé, i si anem endavant en les competicions i necessitarem a tothom, serà un jugador més que ens ajudarà".

Sobre Carles Puyol, Guardiola només ha apuntat que "aquests dos últims dies estava millor, d'ànim i del genoll" i que el club confia en recuperar-lo "després de l'aturada".

stats