Pilota d'Or
Esports Barça 11/01/2011

Un premi on es valoren moltes més coses que els mèrits fets en un terreny de joc

En vots de cinc, tres i un punt, els capitans i entrenadors de seleccions i periodistes internacionals han determinat qui era el guanyador i, analitzat el repartiment, queda clar que qui guanya, no només ha de ser el millor del món

Natalia Arroyo
2 min
Puyol parla amb Messi durant la gala.

BarcelonaLa FIFA ha donat a conèixer els detalls de les votacions de la Pilota d'Or, que ajuden a entendre la victòria de Messi per davant de Xavi i Iniesta. Messi és, dels tres, el que més vegades ha rebut 5 punts, la màxima votació. Els capitans de les seleccions dels països més petits, han triat l'argentí com a mereixedor del premi, i és allà on ha marcat diferències amb els altres dos jugadors del Barça.

Messi, però, ha pagat cara la seva evident superioritat sobre la resta de futbolistes, i ha estat ignorat per alguns capitans que, d'una manera o altra, han tingut quelcom a veure amb l'argentí. Crida l'atenció, per exemple, que des del Camerún, Samuel Eto'o hagi votat Sneijder, Xavi i Iniesta, en aquest ordre. Cristiano Ronaldo com a capità de Portugal ha votat Xavi com a millor jugador, seguit de Casillas i Sneijder. No ha votat Messi. Molt similar a la votació d'Ibrahimovic des de Suècia, que ignora Messi i creu que Iniesta mereixia el primer lloc, seguit d'Sneijder i Xavi. Iker Casillas, obligat a treure el seu vot de la selecció espanyola, no ha reconegut el bon any de Messi al Barça i ha preferit premiar Robben, Sneijder i Cristiano.

Una de les curiositats de la llista, són els dos vots invalidats a Mark van Bommel, perquè, segons s'intueix, no hauria respectat la normativa de no votar jugadors del propi país i hauria votat Sneijder i Robben. El tercer vot, d'un punt, ha anat per a l'alemany Schweinsteiger. També crida l'atenció el vot de Dejan Stankovic, de l'Inter i capità amb Sèrbia, que ha repartit els seus punts entre Sneijder, Eto'o i Maicon, del seu mateix equip.

Entre els seleccionadors, ha regnat més el seny. Vicente Del Bosque ha donat els cinc punts a Messi, Cristiano i Schweinsteiger (no podia votar cap jugador de la selecció). Paulo Bento, de Portugal, ha votat Xavi, Messi i Iniesta; Joachim Löw d'Alemanya, a Xavi, Messi i Forlán; Fabio Capello, entrenador d'Anglaterra ha repartit els seus punts entre Iniesta, Xavi i Maicon. Els vots del seleccionador finalista del Mundial, l'holandès Bert Van Marwijk, també han estat parcialment invalidats com els de Van Bommel i només se li han comptabilitzat els 3 a Leo Messi (potser ningú va explicar als responsables holandesos a qui es podia vota i a qui no).

Com havia denunciat Mascherano, no consten enlloc els vots d'Argentina. Majoritàriament, la premsa internacional s'ha rendit als peus de Xavi i Iniesta, tot i que també han votat àmpliament a Wesley Sneijder i Messi.

stats