Copa del Rei
Esports Barça 05/01/2011

El Barça, amb Puyol i Messi disponibles, buscarà resoldre el 0-0 de l'anada contra l'Athletic

A La Catedral es viurà un partit disputat i emocionant. Caparrós ha reconegut que serà valent i atacarà, però els dubtes en defensa condicionen i debiliten la seva alineació

Natalia Arroyo
2 min
Una jugada del Barça Athletic Club de Bilbao. Foto: AFP

BarcelonaEl 0-0 de l'anada al Camp Nou ha deixat l'eliminatòria de Copa pendent de resoldre's a San Mamés. Escenari decorat d'èpica, de tradició, on 40.000 colls s'entregaran als càntics durant 90 minuts, més l'afegit, i un mosaic gegant donarà color a les graderies. El Barça, acostumat a ambients i emocions fortes, haurà d'aïllar-se, baixar la pilota a peu de gespa i portar el partit de la grada al terreny de joc, on, per futbol, és superior.

Les alineacions no estan clares encara. Pel bàndol culer, tot apunta que Guardiola reservarà Puyol, encara que el central s'hagi recuperat, una vegada més, de forma miraculosa dies abans del previst. La consistència d'Abidal a l'eix de la defensa i el fet que Piqué descansés contra el Llevant per sanció faciliten que l'opció més còmoda sigui alinear Adriano al lateral esquerre i mantenir la parella de centrals, sense forçar Puyol. Al mig del camp, Busquets guanya opcions sobre Mascherano, que ahir va entrenar-se amb febre. El dubte és si Keita reforçarà l'interior, fent parella amb Xavi, o seguirà jugant Iniesta. El de Fuentealbilla podria avançar la seva posició si juga el malià, deixant fora Villa, pendent de sortir només si fa falta un revulsiu. Messi i Pedro semblen fixos. A la porteria jugarà Pinto.

Per part de l'Athletic, Caparrós té dubtes als centrals, amb Amorebieta víctima d'un procés gripal i San José i Ustaritz sancionats. Les opcions més clares serien situar-hi Aitor Ocio amb Gurpegui, la qual cosa debilitaria el mig del camp, on segur que hi serà Orbaiz. Javi Martínez, lluny de la seva millor forma, seria el seu acompanyant, a més de Susaeta. No es descarta, però, que jugui Iturraspe. A la punta d'atac, a Llorente se l'espera sol, i ajudat a les bandes per Muniaín i David López. Són opcions que el tècnic andalús no ha confirmat. Només ha dit que no sortiran a defensar-se com van fer al Camp Nou.

A San Mamés hi haurà l'ambient de les grans ocasions. L'Athletic atacarà, però ho farà racionalment, sense tornar-se boig. L'objectiu dels locals és que l'eliminatòria no quedi sentenciada abans del primer temps, cosa que el Barça intentarà fer, per allunyar-se d'un final trepidant, amb tota l'afició de Bilbao abocada al seu equip. El perill de l'Athletic tornaran a ser les jugades d'estratègia, aquelles accions del joc que, en partits oberts i trepidants com el que s'espera a La Catedral, poden decidir un partit.

stats