Madrid-Barça
Esports Barça 10/12/2011

Alineacions dobles tant del Barça com del Madrid per combinar sistemes de joc

L'onze de Guardiola amaga un 4-3-3 i un 3-4-3 gràcies a la mobilitat que podran tenir Alves i Cesc dins l'engranatge col·lectiu, de la mateixa manera que Mourinho, que dóna entrada a Özil, planteja un equip, a estones 4-3-3 i a estones 4-2-3-1

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaDurant tota la setmana s'ha especulat amb quina seria l'alineació que Guardiola plantejaria al Bernabéu per enfrontar-se al Reial Madrid. Finalment, el tècnic de Santpedor aposta per un onze més o menys previsible, amb la inclusió de Puyol per Mascherano i Alexis per Villa, que tampoc resol l'altre gran dubte de la prèvia: quin serà el sistema de joc del Barça? Jugarà 3-4-3 o farà 4-3-3?

Els onze escollits de Guardiola permeten al tècnic combinar totes dues variants, en funció de com es desenvolupi el joc. En principi, s'espera que Alves jugui de lateral dret i tanqui la defensa de quatre, amb Piqué, Puyol i Abidal. Però no es descarta que el brasiler avanci la seva posició en determinats moments per redefinir l'equip en un 3-4-3. En aquest escenari, l'altre que variaria la posició seria Cesc, a estones de davanter en una línia de tres, amb Messi i Alexis, i a estones de mitjapunta, creant un rombe al mig del camp en companyia de Busquets, Xavi i Iniesta, per deixar el carril a Alves.

L'aportació d'Alexis serà essencial per mossegar en primera línia de pressió, amb intensitat i força, i per la possible sortida en contraatac del Barça en un moment donat del partit. Obrint el camp, l'extrem xilè haurà de donar aire perquè els pilotaires blaugranes trobin espai per combinar per dins. El duel que protagonitzarà amb Coentrao o Marcelo (en funció de la banda on jugui), serà molt important per compensar el joc de posició del Barça.

Pel que fa a l'onze del Madrid, Mourinho aposta per una barreja entre el "triangle de pressió alta" (4-3-3) i el 4-2-3-1, amb Lass, Xabi Alonso i Özil al mig del camp, la qual cosa obligarà el Barça a reinterpretar el seu dibuix durant la possessió per trobar superioritats, però vigilant la manera com l'alemany connecti amb els davanters, Di María, Cristiano i Benzema, al contraatac. Darrere, el tècnic portuguès dóna el lateral dret a Coentrao, en línia de quatre amb Pepe, Sergio Ramos i Marcelo.

stats